KOYUN’UN TUTUKLULUĞUNA DEVAM KARARI VERİLDİ

KOYUN’UN TUTUKLULUĞUNA DEVAM KARARI VERİLDİ

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) yönelik 30 Nisan'da Eskişehir merkezli gerçekleşen operasyonda gözaltına alınan ve Eskişehir H Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan SGDF MYK üyesi Müslüm Koyun ilk kez hakim karşısına çıktı.Gözaltına alındığı dönem Yeşil Sol Parti milletvekili adayı olan Koyun,Onur Yürüyüşüne katılmak ve organize etmek, eylemlerin hazırlıklarını Polen Gençlik Kültür Evinde yapmak ve atölyeler düzenlemek, SGDF'nin Balıkesir'de düzenlenen eylemine katılmak gibi gerekçelerle hakim karşısına çıkan Koyun'un tutukluluğunun devamı yönünde karar verildi.

Koyun'un hazır bulunduğu duruşmaya, tutuklu yargılanan SGDF Eşbaşkanları ile diğer tutuklu MYK üyeleri SEGBİS ile katıldı.Savcının hakkında yasadışı örgüt üyeliği iddiasında bulunduğu Koyun; "Bize talimatı kimden alıyorsunuz diye emniyet sorgusunda, mahkemede soruyorlar. Biz talimatı halktan alıyoruz!" dedi.

İkinci duruşması 24 Ekim 2023'e ertelenen davanın bitiminde kısa bir açıklama yapan SGDF üyeleri;

"Üyemiz Müslüm Koyun hakkında atfedilen suçlamalara ilişkin herhangi bir somut delil bulunmamasına rağmen bu tutuklamanın uzatılması hukuksuzcadır. Bizler bugün bu siyasi saldırının sebebinin gençliği mücadeleden ve sosyalist saflardan uzaklaştırmak olduğunu çok iyi biliyoruz. Fakat bizler katliamlarla yıkılmadığımız gibi baskı ve tutuklamalarla da yıkılmayız. Müslüm Koyun'a özgürlük, Sosyalist gençliğe özgürlük!" dedi.