YEŞİL SOL PARTİ ESKİŞEHİR: MÜSLÜM KOYUN'A ÖZGÜRLÜK!

YEŞİL SOL PARTİ ESKİŞEHİR: MÜSLÜM KOYUN'A ÖZGÜRLÜK!

Yeşil Sol Parti Eskişehir İl Örgütü 3 Mayıs'tan beri tutuklu bulunan Yeşil Sol Parti Eskişehir Milletvekili adayı Müslüm Koyun hakkında basın açıklaması geröekleştirdi. Açıklamayı yapan İl Eş Sözcüsü Ziya Yavuzeş okudu. Açıklamada Göz altı süreci ile ilgili gözlemlerini anlatan Yavuzeş, " Eski bir devrimci olarak birçok gözaltı, tutuklama, yangılama yaşadığım gördüm. Ancak genç, yurtsever devrimciler, Müslüm Koyun ve arkadaşlarının Eskişehir adliyesinde tutuklandıkları günkü manzara kadar tuhafını hiç görmedim. Onlarca kalkanlı, gaz baskeli, çelik yelekli polis tarafından kuşatılmış bir adliye gördük." şeklinde konuştu.

Müslüm Koyun'un tutukluluğunun Yeşil Sol Partiyi itibarsızlaştırmak ve karalamak için kullanıldığını söyleyen Yavuzeş, "Müslim Koyu'nun on dört Mayıs seçimlerinde Yeşil Sol Parti'nin milletvekili adayıdır. Anlaşılıyor ki anlaşılıyor ki bu  manzara sırf partimizi devrimcileri  kriminalize etmek yapılan bir algı operasyonundan ibarettir. Daha sonra iddianamede de görüyoruz ki sıralanan şeyler geziyi savunmak, uyuşturucuya karşı çıkmak, Sivas katliamını, Maraş katliamını protesto etmek gibi birçok faaliyet. Bu faaliyet bu faaliyetleri sıraladıktan sonra beklersiniz ki heyet, savcı aferin gençler, bravo gençler, faaliyetlerinize devam edin demesi beklenir. Ancak tabii ki durum böyle değil. Tam tersidir. Biz bunu teşhir etmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. 

Yavuzeş, Eskişehirlileri de davayı takip etmeye çağırırken, "Duruşma günü on dört Eylül sabah dokuzda Eskişehir Adliyesi'nde olacak. Bütün basın mensuplarını, halkımızı bu duruşmayı izlemeye davet ediyoruz." dedi.