ESKİŞEHİR'DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ KYK'DA CAN VEREN ARKADAŞLARIMIZIN ÖLÜMÜ POLİTİKTİR!

ESKİŞEHİR'DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ KYK'DA CAN VEREN ARKADAŞLARIMIZIN ÖLÜMÜ POLİTİKTİR!

Aydın'ın Efeler ilçesindeki Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'ndaki asansör kazası sonucu bir öğrencinin ölümüne neden oldu. Olay, asansörün aşırı yüklenmesi sonucu meydana geldi ve Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetti.

Fotoğraf: Eskişehir'in Sesi

Bugün, Mükrime Hatun Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen yürüyüşte, öğrenciler KYK yurtlarındaki yaşam standartları, ihmal durumları ve son dönemde yaşanan öğrenci intiharlarını protesto ettiler.

Fotoğraf: Eskişehir'in Sesi

Ulus Anıtı önünde gerçekleştirilen basın açıklmasında ve üniversite öğrencisi S.N.R.'nin yaşamına son verdiği Mükrime Hatun Kız öğrenci yurdu'nda kalan Zeynep Tuncer, "Bugün burada, Eskişehir'de geçtiğimiz haftalarda Resul Alan'ın kampüs yemekhanesinde kendini asarak intihar etmesi,  Mükrime Hatun Kız öğrenci yurdunda bir kardeşimizin 5. kattan atlayarak yaşamına son vermesi, Aydın'da Işıklı KYK Kız Yurdunda kalan üniversite öğrencisi kardeşimiz Zeren Ertaş'ın ihmaller sonucu yaşamını yitirmesi ve ülkedeki yaşam koşullarının oluşturduğu sorunlar neticesinde kaybettiğimiz arkadaşlarımız için toplanmış bulunuyoruz. Bu ölümlerin düzenin getirisi olan birer cinayet olduğunun farkındayız ve ülkenin geleceği olan bizleri sindirmeye çalışanlar da bu cinayetlerin failidir." dedi. 

KYK yurtlarında yaşam standartlarının ve güvenlik önlemlerinin yetersizliğine dikkat çeken Tuncer, "Pek çoğumuz yetersiz yurt kapasiteleri ve fahiş fiyatlı kiralardan dolayı eğitimimize ara vermek hatta eğitim hayatımızı sonlandırmak zorunda kalabiliyoruz. Yurtlara yerleşebilen arkadaşlarımız ya inşaat molozlarıyla birlikte yaşamakta, ya kurtlu yemeklere maruz kalmakta ya da 4 kişilik odalarda 6-8 kişi yaşamaya mecbur bırakılmakta... Bütün bunlar yetmezmiş gibi çok güvenli olduğu söylenen yurtlar biz öğrencilere mezar olmakta Birileri çıkıp yurt kapasitelerini arttırdıklarını söylüyor ama öğrencilerin yaşam kalitesinin düşmesini umursamıyorlar. Daha birkaç gün önce mecliste verilen üniversiteli gençlerin sorunlarının tespiti ve çözümüne ilişkin öneri AKP-MHP oylarıyla reddedildi." şeklinde konuştu.

Barınmda sorunundan ekonomik sıkıntılara üniversite öğrencilerini ortak sorunları için birlikte mücadele etmeye çağıran Tuncer, "Biz bu ülkenin gençleri olarak sefalet içerisinde yaşamaya çalışırken birileri saraylarında yaşayıp bizim de susup şükretmemizi bekliyorlar susmayacağız! Buradan tüm öğrenciler adına sesleniyoruz  bizler sadece insanca yaşamak istiyoruz. bilinsin ki bir kişi daha eksilmek istemiyoruz diye çıktığımız bu yolda mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Sizler bizim isteklerimizi göz ardı ettikçe ülkenin geleceğini de göz ardı ediyorsunuz. Öğrencisini yaşatmaktan aciz bir düzenle karşı karşıyayız. Arkadaşlarımız öldükten sonra yapılan hiçbir uygulama içimizi rahatlatmayacak bu devran böyle dönmez bu düzen böyle gitmez. Artık yeter diyoruz. Genç yaşta intihar eden arkadaşlarımızın ölümü politiktir. Kyk da can veren arkadaşlarımızın ölümü politiktir. Çünkü bu düzende bizlerin yaşadığı sorunlar ve engeller yok sayılıyor. Öğrenci ölümleri politiktir." İfadelerini kullandı.

Fotoğraf: Eskişehir'in Sesi

Üniversite öğrencileri  "Parasız, bilimsel demokratik eğitim!" "Sermayeye değil eğitime bütçe!" ve "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!" sloganları ile ses yükseltti.