ESKİŞEHİR'DE ÖĞRENCİLERİN TEPKİSİ BÜYÜYOR; MİLYONLARCA GENCE BİR HAYAT BORCUNUZ VAR

ESKİŞEHİR'DE ÖĞRENCİLERİN TEPKİSİ BÜYÜYOR; MİLYONLARCA GENCE BİR HAYAT BORCUNUZ VAR

Eskişehir’de son on günde yaşanan iki intihar olayı ve dün gece Aydın Adnan Menderes Üniversitesi KYK kız yurdunda  iki öğrencinin hayatını kaybetmesine neden olan asansör faciasına ilişkin “Eskişehir Üniversite Öğrencileri” yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.

Haller gençlik merkezi önünde toplanan öğrenciler, oradan intihar olaylarından birinin yaşandığı Mükrime Hatun KYK yurduna yürüdü. Polisin yer yer yürüyüşü engelleme çabaları olsa da yürüyüş istendiği gibi tamamlandı. Yurt önünde “Eskişehir Üniversite Öğrencileri” adına iki kadın öğrenci basın açıklamasını okudu.

Basın açıklamasında “Saat 01.30’da Aydın KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda, hasarlı olan ve öğrenciler tarafından defalarca tamir edilmesi talep edilen asansör 6.kattan -1.kata düştü. 16 öğrencinin bulunduğu asansörde son aldığımız bilgilere göre 3 öğrenci öldü. Aydın Valisi’nin 15 gün önce bakımının yapıldığını iddia ettiği asansöre en son Temmuz ayında bakım yapıldığını öğrendik." ifaledelerine yer verildi.

Açık şekilde ihmal sonucu 13 öğrencinin hastaneye kaldırıldığımı 3 öğrencinin de yurttan cansız bedenlerinin çıktığını ifade eden Anadolu Üniversitesi Öğrencileri, "Katliamın hemen ardından Aydın’daki yurtlardan öğrenciler sokaklara döküldü. Kolluk güçleri arkadaşlarımızı tehdit etti, barikat kurdu, TOMA getirdi.  Örtbas çabanıza, polis müdahalenize rağmen haykırmaya devam ediyoruz: Burada öğrenciler öldü! Katil KYK!
Öğrencilere toplu mezar ettiğiniz KYK yurdunun hesabını soracağız." dedi.

KYK Ordu Erkek Yurdu'nda 65'ten fazla öğrencinin yurt yemeğinden zehirlendiğinin de altının çizildiği basın açıklaması şu cümlelerle devam etti: "Yurda defalarca ambulans geldi, zehirlenen sıra arkadaşlarımız diğer öğrencilerin yardımıyla ambulanslara taşındı. Yurtlarımızda temiz yemek ve insani koşullar istiyoruz. Barınma ve hijyenik beslenme bizim en temel hakkımız. Onlarca arkadaşımızın hastaneye kaldırılmasına sessiz kalmayacağız!” Çok değil, 1 haftada Eskişehir’de art arda 2 sıra arkadaşımız intihar etti. Çanakkale’de 2 gün önce 1 arkadaşımız öldü. Bu günün ilk saatleri de Aydın KYK’da katliam gerçekleşti.Bu üzücü olaylar yaşanırken bizlere geleceğe umutla bakmamızı ve hayal kurmamızı söyleyen ancak geleceğe dair yeşertmeye çalıştığımız tüm umutlarımızı tek tek elimizden alan, fahiş zamlarla temel gıdalara dahi ulaşmamızı güç bir hale getiren iktidar ve buna sessiz kalanlar neredeydi? Öğrencileri bu şekilde çaresiz hissettiren ve yoksulluğa mahkum eden bu düzenden alacağımız bir gelecek var.Dün gece boyunca uyumayan milyonlarca genç yaşamak istiyor. Biz, yaşamak istiyoruz. Artık yeter. Milyonlarca gence bir hayat borcunuz var. Arkadaşlarımızın yaşayamadıklarının öfkesiyle meydanları kuşatacağız, en yüksek sesimizle bağıracağız. Bir arkadaşımızın daha ölümüne tahammülümüz yok. Bulunduğumuz her alanda karşılarına dikileceğiz. Uykularımızı kaçıranların kabusu olacağız. Gençleri öldüren, intihara sürükleyen, geleceklerini çalan AKP-MHP iktidarının ta kendisidir. Sıra arkadaşlarını katlettiğiniz gençlik sizin sarayınızı başınıza yıkacak!”