BİLECİK KİPAŞ AŞ'DE KORKUNÇ İŞ CİNAYETİ

BİLECİK KİPAŞ AŞ'DE KORKUNÇ İŞ CİNAYETİ

Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki Kipaş Kağıt AŞ fabrikasında, cumayı cumartesiye bağlayan gece, trajik bir iş kazası yaşandı. 54 yaşındaki işçi Remzi Koç, 20.00-08.00 vardiyasında çalışırken kırpıntı makinesinin içine düşerek feci bir şekilde hayatını kaybetti. İş kazasının ardından işçiler, "Patronlar, müdürler, amirler olayı oldu bittiye getirip üstünü örtmeye çalışıyorlar. Bizim arkadaşımız korkunç bir şekilde öldü, bunlar hala üretimin devam etmesinin derdinde. Hiçbir şey yaşanmamış gibi çalışmamızı beklediler." şeklinde konuştu. 

İşçilerden biri, "Olay benim ve işçi arkadaşlarımın gerçekten psikolojini bozdu. Canımız hiçbir şey yapmak istemedi. Fakat müdür-amir takımının bu kayıp hiç umurunda olmadı. Bizlere gözlerinizi kapatın, vazifenizi yapın dediler. İşçinin canının hiç kıymetini olmadığını bu olay sonrasında bir kere daha anladık." ifadelerini kullandı. 

Olayın ardından kırpıntı makinesinin çevresine uyarıcı levhaların yerleştirildiğini ifade eden bir işçi, "Biz öldükten sonra alınan önlemler ne işe yarar?" dedi. 

Bir başka işçi ise fabrikada işçi sağlığı konusunda gerekli önlemlerin alınmadığını, "Kırpıntı makinesinde sensörleri vardı, seni görünce direkt duruyordu. Makine çok duruyor diye bu sensörleri iptal ettiler. Arkadaşımızın ölümüne patronların kar hırsı neden oldu." diyerek vurguladı. Fabrikada yöneticilerin sessizliğini, "Fabrikada kimsenin ağzını bıçak açmıyor" şeklinde ifade etti.

Kipaş işçilerinden bir diğeri Remzi Koç'un fabrikada henüz kısa bir süre önce işe başladığını belirtti, "Remzi ağabey daha 1-2 haftalık işçiydi. EYT’liydi. Emekli maaşıyla geçinemediği için bizim fabrikada iş başı yapmıştı. Daha öncesinde kırpıntı makinesinde çalışıp çalışmadığını bilmiyorum fakat yeni işçiyi bu kısma vermemek gerekirdi diye düşünüyorum." dedi.