YSK, ERDOĞAN'IN ADAYLIĞINA İTİRAZLARI REDDETTİ

YSK, ERDOĞAN'IN ADAYLIĞINA İTİRAZLARI REDDETTİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olmasına yapılan itirazları reddetti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olmasına yapılan itirazlar hakkındaki kararı Yüksek Seçim Kurulu (YSK), bugün verdi. 

YSK Başkanı Ahmet Yener, yaptığı açıklamada, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylıklarına yapılan itirazların reddedildiğini duyurmasıyla birlikte Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan ve Sinan Oğan’ın adaylıkları kesinleşti.

Seçim takvimine göre YSK’nin kararını bugün açıklaması ve cumhurbaşkanı kesin aday listelerini yarın Resmi Gazete’de yayımlaması gerekiyordu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop adaylığın anayasaya aykırı olmadığını iddia ederken Erdoğan’ın üçüncü kez adaylığına çok sayıda muhalefet partisi ve hukukçular itiraz etti. 

Verilen bu karardan sonra açıklanacak YSK’nin seçim takvimi ve kesin aday listesi ile birlikte cumhurbaşkanlığı seçim propaganda dönemi başlayacak. Yeni seçim yasasıyla, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim yasaklarından muaf olacak.