TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ:ÖZGÜRLÜK VE ADALETLE YENİDEN İNŞA EDECEĞİMİZ BİR ÜLKE VAR, KAZANACAĞIZ!

TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ:ÖZGÜRLÜK VE ADALETLE YENİDEN İNŞA EDECEĞİMİZ BİR ÜLKE VAR, KAZANACAĞIZ!

Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından Türkiye İşçi Partisi (TİP), 14 Mayıs'ta gerçekleşen cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri ile 28 Mayıs'taki ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında bir açıklama yayımladı. Açıklamada, "Parti olarak, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikinci tur seçimini kazanması için tüm imkanlarımızı seferber edecek ve aktif bir çalışma yürüteceğiz" ifadesine yer verildi.

Türkiye İşçi Partisi'nin cumhurbaşkanlığı seçimi çalışmaları çerçevesinde belirlenen kararlar ise aşağıda sıralandı:

  • Parti olarak, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2. Tur seçimini kazanması için bütün olanaklarımızı seferber edecek, aktif bir çalışma yürüteceğiz.
  • Muhalefet cephesinde ve seçmenlerinde görülebilecek yılgınlığın ve umutsuzluğun ortadan kalkması ve yalnız seçimler için değil ülkemizin geleceği için de üstlendiğimiz sorumluluğu yerine getireceğiz.
  • TİP’e seçime girdiğimiz bölgeler itibariyle oy vermiş 1 milyona yakın, seçime giremediğimiz pek çok bölgede oy veremese de gönül vermiş çok daha fazla sayıda yurttaşımızdan isteğimiz ve beklentimiz, ilk turda Kılıçdaroğlu’na oy vermemiş, verememiş en az bir kişiyi daha ikna etmeleri ve sandığa götürmeleridir. Tüm TİP’lilerin birinci görevi budur.
  • İktidar partilerinin etkisi altındaki emekçileri; tek adam rejiminin devamı halinde nafaka gibi, şiddete karşı yasal güvence gibi en temel haklarını kaybetme tehlikesi yaşayacak kadınları; ülkesi için hayal kurmaktan vazgeçme noktasına gelmiş öğrencileri; düzene karşı öfkesini iktidara değil de halkın bir kesimine yönlendiren gençleri kazanmak için elimizden geleni yapacağız.
  • Mükerrer oy kullanımını önlemek üzere parmak boyası uygulamasına geçilmesi talebimizi yineliyoruz.
  • Muhalefet partileriyle özellikle şaibe oluşan seçim bölgelerinde özel önlem almak ve sandık kurulu üyeliklerindeki sorunlara engel olmak üzere temaslarımızı yoğunlaştıracağız.
  • Müşahit çağrılarımızı artıracak, bu konuda gönüllü çalışma yürüten platformlarla ortaklığımızı sürdürecek, kendi veri sistemlerimizi daha profesyonel hale getireceğiz. Müşahitlerimizi özellikle Kılıçdaroğlu’nun az oy aldığı görülen sandıklara yönlendirmek üzere özel bir planlama yapacağız.
  • Depremzede yurttaşların oylarını kullanabilmeleri için önceki turda düzenlediğimiz “Seçmen Köprüsü” çalışmasını da örgütlü ve kapsamlı şekilde yeniden hayata geçireceğiz.