TÜRKİYE İŞÇİ PARTİLİ ÖĞRENCİLER 10. YILINDA GEZİ DİRENİŞİNİ ANDI

TÜRKİYE İŞÇİ PARTİLİ ÖĞRENCİLER 10. YILINDA GEZİ DİRENİŞİNİ ANDI

 Türkiye işçi partili öğrenciler Gezi Parkı direnişini 10. yıl dönümünde Doktorlar Caddesi'nde gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile andı. Açıklamada "Gezide düşene dövüşene bin selam!" ve "Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür!" sloganları atıldı. 

 Açıklamada Gezi Parkı direnişi sırasında  Eskişehirde linç edilerek katledilen Ali ismail Korkmaz, "Bugün burada, ülkemizin en onurlu direnişlerinden Gezi Direnişi’nin 10. yıldönümünde, direnişin sembolü Ali İsmail Korkmaz'ı anmak için bir araya geldik. Ali İsmail, haksızlığa, adaletsizliğe ve baskılara karşı gösterdiği cesaretle, bir dönüm noktası oldu. Onun hayallerini yaşatmak ve mücadelesini sürdürmek için buradayız. Ali İsmail Korkmaz, sadece bir öğrenci değildi. O, umutların, adaletin ve özgürlüğün sesi oldu. Gezi Direnişi sırasında, barışçıl bir şekilde sokaklarda taleplerini haykırmak isteyen gençlerden biriydi. Ancak, bu barışçıl eylemler, iktidarın polis şiddetiyle bastırılmaya çalışıldı." denilerek anıldı. 

Öğrenciler ayrıca Gezi'nin geçmişten bugüne taşıdığı mücadele ruhundan bahsederken açıklamada, "Bugün, Gezi Direnişi’nin yıldönümünde, hala adaletin sağlanmadığı bir Türkiye’de yaşıyoruz. Gezi tutukluları hala cezaevlerinde, özgürlüklerinden mahrum bırakılmış durumdalar. Onlar, sadece eşitlik, özgürlük, adalet ve demokrasi talebinde bulunmuşlardır. Ancak, o dönemde ve şu an hala iktidarda olan AKP hükümeti, bu talepleri bastırmak ve toplumu sindirmek amacıyla yine o zaman da şiddet ve baskı yolunu seçmiştir.  Hükümet, mücadelemize saygı göstermek ve adaleti sağlamak yerine olayları unutturmak ve sorumluları cezasız bırakıp üstüne ödüllendirmek için her türlü girişimde bulunmuştur." ifadeleri yer buldu. 

Türkiye İşçi Partililer, " Biz, Türkiye İşçi Partisi olarak, Gezi Direnişinin ve Ali İsmail Korkmaz’ın mirasını yaşatmaya ve adalet mücadelemize devam edeceğiz. Gezi'de yitirdiklerimizin anısı yaşayacak, Türkiye bu karanlıktan mutlaka kurtulacak" diyeerek direniş sırasında hayatını kaybedenleri selamladı.