TÜMBEL-SEN ESKİŞEHİR ŞUBESİNDEN İPTAL EDİLEN SEÇİME İTİRAZ: BASKIYA KARŞI BİRLİK OLALIM

TÜMBEL-SEN ESKİŞEHİR ŞUBESİNDEN İPTAL EDİLEN SEÇİME İTİRAZ: BASKIYA KARŞI BİRLİK OLALIM

 

20 Eylül'de Tüm Bel-Sen'in delege seçimlerinin iptal edilmesine karşı çıkan Eskişehir Şube Başkan adayı Gerçek Bilyaz İzgü ve Katılımcı Sendikal Dayanışma Grubu, il binasında bir basın açıklaması düzenledi. İzgü, basın açıklamasında şunları söyledi: "Eskişehir Şube Yönetim Kurulu, seçimler için gerekli hazırlıkları yapmış, oy kullanacak üyeleri belirlemiş ve seçim bölgelerini iletmek için üyelere mesajlar göndermiştir. Tüm bu çalışmalar Genel Merkez tarafından bilinçli bir şekilde önerilmiştir. Seçim, çarşaf liste şeklinde demokratik bir şekilde gerçekleştirilmiş ve üyelerin yüzde 90'dan fazlası katılmıştır."

İzgü, seçim sırasında Genel Merkez Yöneticisi Neval Arda'nın gözlemci olarak bulunduğunu ve herhangi bir tüzük ihlali iddiasının seçim öncesi veya sırasında gündeme gelmediğini vurguladı. Ancak seçim sonuçları açıklandıktan 2 gün sonra, mevcut yönetim kurulu başkanı ve başkan adayları tarafından itiraz edildi ve seçimlerin iptali talep edildi.

İzgü, "Tüm Bel-Sen üyelerinin iradesi göz ardı edildi, delege seçimleri tüzük ve yönetmelik bahanesiyle iptal edildi" diyerek üyeleri sendikalarına sahip çıkmaya ve yaşanan mağduriyete karşı birlikte olmaya çağırdı. Delege seçimlerinin yeniden yapılacağı açıklandı.