TİSK BAŞKANU AKKOL: ASGARİ ÜCRETİN 500 DOLAR OLMASI BAKANIN TEMENNİSİDİR

TİSK BAŞKANU AKKOL: ASGARİ ÜCRETİN 500 DOLAR OLMASI BAKANIN TEMENNİSİDİR

Asgari ücrette pazarlık süreci öncesinde konuşan TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, "Mutabakat sağlamayı umuyoruz. Bayram öncesi asgari ücreti halletmeyi hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.

Yarın (13 Haziran Salı) yapılacak olan ilk toplantıda, asgari ücrete yapılacak ara zam oranının belirlenmesi için işçi, işveren ve hükümet tarafları bir araya gelecek. Toplantılar sürecinde ara zammın yüzde kaç olacağı netleşecek.

Toplantıya bir gün önce, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Akyol'un açıklamaları şöyle, 

"Asgari ücretin güncellenmesine ilişkin beklenti var. Yarınki komisyon çalışmalarını bekliyoruz. Bizim görüşümüz, hızlı bir şekilde üçlü mutabakatla bu süreci tamamlamak. Şahsi arzum, bayrama girmeden sürecin tamamlanmasıdır."

Enflasyon düşüş trendinde, ara dönem artış yapılmasında mutabıkız. İstihdamı da aksatmayacak, sürdürülebilir, dengeli, çalışanın ve işverenin dengesini alan bir tutar. Hızla ülke gündeminden bu konuyu çıkaralım.”

Akkol, işveren desteğiyle ilgili olarak, "İşveren desteğinin artırılarak devam etmesi talebimizi bakan ilettik. Devletin bu desteği artırarak sağlaması önemlidir" şeklinde konuştu.

Eski Bakan Vedat Bilgin’in “asgari ücretin 500 dolar seviyesinde olması” yönünde yaptığı açıklamayı değerlendiren Akkol,"Bakan orada temennisini belirtiyor. Türkiye Cumhuriyeti’ndeyiz. Asgari ücret Türkiye’de başka para birimiyle belirlenmiyor. TL konuşacağız. Komisyon her şeyi dikkate alıyor, asgari ücret belirlenirken 100’den fazla parametre değerlendiriliyor olacak. Burada bir iyi niyet var" şeklinde konuştu.