TCDD HIZLI TREN FİYATLARINA GELEN ZAMMIN ARDINDAN "ÜCRETLERİ GİŞE CAMLARINA ASMAYIN!" TALİMATI

TCDD HIZLI TREN FİYATLARINA GELEN ZAMMIN ARDINDAN

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre TCDD hızlı tren biletlerine gelen zamlar gizlenmeye çalışılıyor.

İstanbul-Ankara YHT bileti yüzde 33 oranında zamla 430 TL'ye yükseldi. Bu yılın başında gerçekleşen yüzde 15'lik zamın ardından temmuzda yüzde 30'luk bir artış yaşandı ve şimdi TCDD'den gelen yeni zamlarla bu oran yüzde 65'e kadar çıktı.

Ankara-Konya bileti yüzde 37'lik bir zamla 200 TL'ye yükseldi. Ankara-Eskişehir bileti yüzde 65'lik bir artışla 225 TL'ye çıktı. Ankara-Sivas bileti yüzde 50'lik bir zamla 475 TL oldu. İzmit-Konya bileti ise yüzde 58'lik bir artışla 600 TL'ye ulaştı.

İstanbul-Ankara bileti ise yılbaşında 215 TL iken, temmuzda 248 TL'ye yükselmişti. Şimdi ise bu bilet 430 TL olarak belirlendi. Bu durum, İstanbul-Ankara bileti için ocak-eylül dönemindeki zam oranının yüzde 100'e ulaştığını gösteriyor.

TCDD Genel Müdürlüğü, gişe personelleri ile kondüktörlere "Bilgi notu" başlığı altında bir yazı gönderdi. Bu yazıda, tren bilet ücretlerinin güncellendiği ve gişe camlarına yeni ücretlerin asılmaması gerektiği belirtiliyor. Bu adım, zamın gizlenmeye çalışıldığı izlenimini uyandırıyor.