SES ESKİŞEHİR ŞUBESİ: YALÇIN MUTLU YALNIZ DEĞİLDİR!

SES ESKİŞEHİR ŞUBESİ: YALÇIN MUTLU YALNIZ DEĞİLDİR!

SES Eskişehir Şubesi sendika üyesi medikal tekniker Yalçın Mutlu'nun sürgün niteliğindeki geçici görevlendirmesine karşı başlattığı mücadeleyi basın açıklması ile sürdürüyor. Osmangazi Üniversitesi Tıp fakültesi Önünde gerçekleştirilen açıklamada konuşan SES Eskişehir Şube Eş Başkanı Özge Yılmaz, "Bu sürgünün arka planını bizler biliyoruz. Arka planda; sağlıkta yaşanılan dönüşüm, özelleştirme, taşeronlaştırmaya karşı arkadaşımızın duruşu vardır. Ayrıca yöneticilerin atamasında aranması gereken  en temel özellik olan liyakatın olmayışı, geçmişten gelen husumet, ihalelerdeki şeffaflık ilkesinin tartışılması da temel etkenlerdendir." şeklinde konuştu. 

Mutlu'nun kendi çalışma alanı hakkındaki ihalelerde şeffaf ve demokratik bir süreç yürütme çabasının bu geçici görevlendirmenin motivasyonu olduğu vurgusunu yapan Yılmaz, "Yalçın Mutlu, Biyomedikal sorumlu teknisyeni olduğu için, firma ve bazı yetkili kişilerin talep ve isteklerini geri çevirmiş, imza atmamış, kimi zaman şerh düşmüş, kişi ve firmaları rahatsız etmiştir.  Son dönemde Başhekim yardımcısı ve bazı müdürler ile şeffaf, demokratik ihaleler yapılmış, fakat ihaleleri istenen adrese gitmemesi, mobbing ve sürgün getirmiştir. Bu süreçte Yalçın Mutlu dışında mobbinge maruz kalan bir çok kişi vardır. Burada ESOGÜ Rektörlüğüne sesleniyoruz: Adil ve şeffaf bir soruşturma talep ediyoruz."  ifadelerini kulandı. 

Açıklamaya EMEP, Halk Evleri, TTB, DİSK, TÜRK-İŞ KESK gibi sendikalar ve meslek örgütleri da katılım gösterirken EMEP Eskişehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Öge de basın açıklamasına katıldı. Katılımcılar "Yalçın Mutlu onurumuzdur!" sloganları ile açıklaya son verdi.