SEÇİM BİTTİ GEÇİM BAŞLADI: HARB İŞ ÜYESİ KAMU İŞÇİLERİ EK ZAM TALEBİ İLE BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRDİ

SEÇİM BİTTİ GEÇİM BAŞLADI: HARB İŞ ÜYESİ KAMU İŞÇİLERİ EK ZAM TALEBİ İLE BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRDİ

Geçtiğimiz aylarda ek zam talepleri ile eylemler düzenleyen ve Eskişehir'de de yürüyüşler gerçekleştiren Türk Harb-İş Sendikası üyesi işçiler yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından ek zam ve ek protokol talepleri ile bir basın açıklaması düzenledi. 

Fotoğraf: Eskişehir'in Sesi

Açıklmayı okuyan Şube Başkanı Hasan Atak, "Buradan Hükümete çağrımız hızlı bir şekilde ek protokolün tekrar gözden geçirilmesi ve gerçek enflasyon rakamlarının dikkate alındığı, kabul edilebilir bir oransal refah payı ve seyyanen artış yapmalarıdır. Geçmiş dönemlerde yaşanan kayıpların telafisi için ek zam ile reel gelir artışı sağlanabilmesi için maaşlara refah payı eklenmesi gerekmektedir." şeklinde konuştu. 

Yerel yönetimlerin de işçilerin taleplerine karşı duyarlı olması gerektiğini bu talepleri büyütmek için destek beklediklerini belirten Atak, " Buradan Eskişehir yerel yönetimlerine ve Eskişehir siyasilerine çağrımız; Kent hafızasında, kent ekonomisinde ve toplumsal hayatında tarihsel bir önemi olan I'inci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü işyerimizin risk altına girdiğinin görülmesi ve sahip çıkılmasıdır. Israrla anlatmaya çalıştığımız şekilde bu risk sadece şehrimiz için değil ülkemiz için de büyük bir önem taşımaktadır. Kent büyüklerimizin, ileri gelenlerimizin sorunumuza sahip çıkması sadece bir görev değil, Eskişehir'e karşı bir sorumluluktur." ifadelerini kullandı. 

Harb-İş üyesi işçilerin İnsanca yaşanabilecek bir ücret elde edilinceye kadar gerekli bütün mücadele yollarını kullanmaya hazır olduklarını söyleyen Atak, "Eskişehir şubesi üye ve kurullar ile bugüne kadar alanlarda, sosyal medyalarda, yazılı ve görsel basın aracılığıyla yaptığımız basın açıklamaları ile sesimizi duyurmaya çalıştık. İşyerlerimizde, yemekhanelerimizde sesimizi duyurmaya çalıştık. Eskişehir'den Ankara'ya kadar yürüyerek sesimizi duyurmaya çalıştık. Son olarak 10 Şubat'ta Ankara'ya üyelerimizle birlikte giderek bir kez daha yaşadığımız sorunlara dikkat çekmek istedik ancak Ankara'ya girmemize izin verilmeden geri döndürüldük. Bunun üzerine şehrimiz milletvekilleri, genel müdürlüğümüz, Eskişehir Valimiz ile bir takım görüşmeler yaparak yol almaya çalıştık ancak maalesef bugüne kadar istediğimiz sonucu alamadık." diye konuştu.