MOTORLU KURYELERDEN AKARYAKIT ZAMMINA TEPKİ: KONTAK KAPATACAK DURUMA GELDİK

MOTORLU KURYELERDEN AKARYAKIT ZAMMINA TEPKİ: KONTAK KAPATACAK DURUMA GELDİK

Eskişehir'de motorlu kuryeler, benzine yapılan ÖTV zammını protesto etmek amacıyla eylem düzenledi. Kuryeler, Doktorlar Caddesi'nde bir araya gelerek zamların günlük ihtiyaçlarını karşılamalarını imkansız hale getirdiğini ifade etti ve kontak kapatma kararı aldıklarını açıkladı. Motorlu kuryelerin adına açıklamayı okuyan Gökay Başar, "Biz, Eskişehirli motokuryeler olarak bugün benzine en son yapılan ÖTV zammını protesto etmek amacıyla buradayız. Ardı arkası kesilmeyen zamlar ile son 20 günde benzine %41 zam gelmiştir. 
Biz motokuryeler olarak benzin ve gıda ihtiyaçlarımızı günlük olarak kendi kazancımızdan karşılıyoruz ve geldiğimiz noktada bu giderleri karşılayamaz duruma geldik. Yetkililerin acilen bu zamları işçilerin sırtından almasını talep ediyoruz. Ülkemizin gelmiş olduğu ekonomik durumda işçiler bu zamları daha fazla kaldıramayacak durumdadır. Üzerine günlük olarak yakıt yükü binen moto kuryelerin bu zamlar karşısında sessiz kalmamasını ve ÖTV zamlarının geri alınmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

Sözlerine devam eden Başar,"Moto kuryeler bu ülkenin gerçeği ve en kalabalık meslek gruplarından biri. Yurttaşların yemeğini, suyunu, ihtiyaçlarını biz taşıyor; dakikalar içinde, zaman zaman canımız pahasına yerlerine ulaştırıyoruz. Bu zamlar moto kuryelerin belini bükerken belki pek çok arkadaşımız kontak kapatacak duruma geldi. Sesimizi Türkiye’nin dört bir yanında, bütün moto kuryeler duyacak ve zamları beraberce protesto edeceğiz." dedi. 

Kuryeler Bu akşam Benzin zamlarını Protesto etmek amacıyla kontak kapatacak.