MİHALÇIK'TA DİRENEN MADEN İŞÇİLERİNE EMEK PARTİSİ MİLLETVEKİLİ İSKENDER BAYHAN'DAN DESTEK ZİYARETİ

MİHALÇIK'TA DİRENEN MADEN İŞÇİLERİNE EMEK PARTİSİ MİLLETVEKİLİ İSKENDER BAYHAN'DAN DESTEK ZİYARETİ

Emek Partisi İstanbul Milletvekili İskender Bayhan ve beraberindeki parti heyeti Eskişehir’in Mihallıççık ilçesine bağlı Koyunağılı köyünde faaliyet gösteren Yıldızlar SSS Holding bünyesindeki Doruk Madenciliğe ait kömür maden ocağında haklarını alamadıkları gerekçesiyle kendilerini yeraltına kapatıp açlık grevine başlayan maden işçilerini ziyaret ettiler.

Fotoğraf: Eskişehir'in Sesi

Açlık grevlerinin 5. gününde Türk İş Genel Başkanı Ergun Atalay’ın ziyareti sonucu alacaklarının ödeneceği teminatını almaları üzerine açlık grevini sonlandıran işçiler yer üstünde oturma eylemlerini sürdürme kararı almışlardı.

Fotoğraf: Eskişehir'in Sesi

İşçilerle görüşen İskender Bayhan “Haklarını arayan, emeğine sahip çıkan bir işçi sınıfı bu ülkenin umududur, geleceğinin garantisidir. İşçi sınıfı ne kadar güçlüyse, ne kadar örgütlüyse ülke o kadar huzurlu olur. İşçiler, emekçiler haklarına sahip olurlar. Ve ülke yaşanır olur. Ama sınıf olduğumuz bilincine ne kadar uzaksak ne kadar yalnızsak, örgütsüzsek memleket de o kadar kötü olur”  dedi ve işçilerin yaşadıklarını dinledi. Firmanın 2016 yılında TMSF’ye devrinden itibaren sorunlarının biriktiğini anlatan işçiler tüm süreç boyunca yaşadıkları mağduriyetlerini anlattılar. Tüm haklarını alana kadar direnişlerini sürdürme kararlılıklarını bildirdiler.