MERDAN YANARDAĞ'IN TUTUKLULUĞUNA YAPILAN İTİRAZ BİR KEZ DAHA REDDİLDİ

MERDAN YANARDAĞ'IN TUTUKLULUĞUNA YAPILAN İTİRAZ BİR KEZ DAHA REDDİLDİ

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, "terör örgütü propagandası yapma" suçlamasıyla tutuklandı. Yanardağ'ın AKP'nin Abdullah Öcalan ile yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğu görüşünü anlatmak için kullandığı sözler, bağlamından koparılarak sosyal medyada yayıldı. Bu nedenle tutuklanan Yanardağ'ın tutukluluğuna yapılan itiraz, mahkeme tarafından bir kez daha reddedildi.

Neler yaşanmıştı?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Merdan Yanardağ’ın televizyon programında PKK lideri Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle "suçu ve suçluyu övme" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamalarıyla 25 Haziran tarihinde soruşturma başlatmıştı.

Merdan Yanardağ, 27 Haziran günü yayın sırasında kanal ofisine gelen polis memurları tarafından gözaltına alındı ve Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek ifadesi alındı.

Yapılan sorgulamanın ardından Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturması Bürosu savcısı Ebru Baran Celep tarafından 28 Haziran tarihinde tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hâkimliği'ne sevk edildi.

İstanbul 7'nci Sulh Ceza Hâkimliği'nde hakim karşısına çıkan Yanardağ, "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklanmıştı. Yanardağ'ın tutukluluğuna avukatı Bilgütay Hakkı Durna aracılığıyla İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği'nde yapılan itiraz ise İstanbul 31. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Mahkeme, itirazın reddedilmesinde "kaçma şüphesi"nin etkili olduğunu açıklamıştı.

Merdan Yanardağ hakkındaki "terör örgütü propagandası yapma" ve "suçu ve suçluyu övme" suçlamalarıyla hazırlanan iddianame bugün kabul edildi. Tutukluluk durumunun devamına karar verilen Yanardağ, 4 Ekim tarihinde ilk kez hâkim karşısına çıkacak.