KYK YURDUNDA ASANSÖRÜN DÜŞMESİ SONUCU BİR ÖĞRENCİ HAYATINI KAYBETTİ

KYK YURDUNDA ASANSÖRÜN DÜŞMESİ SONUCU BİR ÖĞRENCİ HAYATINI KAYBETTİ

Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı (KYK) Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda yaşanan asansör "kazası" bir öğrencinin hayatını kaybetmesine sebep oldu.

İddiaya göre, asansörün aşırı yüklenmesi sonucu yaşanan arıza sonucunda öğrencilerden Zeren Ertaş'ın hayatını kaybettiğ olay meydana geldi. Ertaş'ın Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi olduğu belirtildi. Olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edilerek mahsur kalan diğer öğrenciler kurtarıldı. Aydın Valisi Yakup Canbolat, olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini belirtirken, asansörün daha önce bakımının yapıldığını ancak ayrıca idari soruşturma başlatılacağını duyurdu.

ÖĞRENCİLER TEPKİLİ: YURT YÖNETİMİNİ UYARMIŞTIK Günlerdir asansörlerin tehlikeli olduğu konusunda yurt yönetimini uyardıklarını ancak dikkate alınmadığını söyleyen öğrenciler ise olayın ardından "Katil KYK" sloganlarıyla eylem yaptı. Bir grup öğrenci de Atatürk Kent Meydanı'nda toplanarak sloganlar eşliğinde olaya tepki gösterdi.