KAMU EMEKÇİLERİNİN TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ BUGÜN BAŞLIYOR

KAMU EMEKÇİLERİNİN TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ BUGÜN BAŞLIYOR

2024-2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri, 4 milyona yaklaşık kamu emekçisi ve 2.5 milyon memur emeklisini ilgilendiren önemli bir sürecin başlangıcını oluşturuyor. Bugünkü ilk toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde saat 14.00'te başlayacak. Bakan Vedat Işıkhan'ın açılış konuşmasıyla başlayacak olan toplantı, memur konfederasyonlarının genel başkanları ve 11 hizmet kolundaki yetkili sendikaların temsilcilerinin konuşmalarıyla devam edecek. Toplantıda, görüşmelerin takvimi de belirlenecek.

Memur ve memur emeklilerini temsilen Memur-Sen'in yetkili konfederasyon olarak katılacağı görüşmeler, ağustos ayı boyunca sürecek. Görüşmelerde ilk olarak hizmet kollarının talepleri müzakere edilecek ve tarafların mutabakat sağlanması hedefleniyor. Ardından, memur ve memur emeklilerini genel olarak ilgilendiren taleplerin görüşülmesine geçilecek

Memur Sen, geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) taleplerini kamuoyuyla paylaştı. Genel Başkan Ali Yalçın, 2024 yılının ocak ayında en düşük kamu görevlisi maaşının 29 bin 700 liraya yükseltileceğini ifade etti ve şu taleplerde bulundu: 2024 yılı için 3'er aylık dönemler itibariyle refah payı dahil yüzde 35, yüzde 10, yüzde 15 ve yüzde 10 artış, 2025 yılı için ise 6'şar aylık dönemler itibariyle refah payı dahil yüzde 25 ve yüzde 15 artış talep edildi.

KESK ise en düşük memur maaşının büyükşehirler için 47 bin 500 TL, diğer şehirler için ise 45 bin TL seviyesine yükseltilmesini istedi.

Kamu-Sen, 2024'ün ilk altı ayında memur ve memur emeklilerine yüzde 40, ikinci altı ayında yüzde 30 artış talep etti.