KAMU BUGÜN EMEKÇİLERİ İŞ BIRAKTI, “İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ!”

KAMU BUGÜN EMEKÇİLERİ İŞ BIRAKTI, “İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ!”

Kamu emekçileri bugün Eskişehirde hükümetin zam teklifine karşı iş bıraktı. KESK' e bağlı sendikaların DSİ 3. Bölge müdürlüğü önünde gerçekleştirdiği basın açıklamadında kamu emekçileri, "İnsanca yaşamak istiyoruz!" ve "Sermayeye değil emekçiye bütçe!" sloganları ile ses yükseltti. 
Açıklamayı okuyan SES Eş başkanı Özge Yılmaz, "Biz KESK olarak en başından beri kamu işvereni olan hükümetin, geçtiğimiz 6 dönem boyunca yaptığı gibi bu dönem de masaya, tutmayan enflasyon hedeflerini, TÜİK sahte enflasyon rakamlarını temel alan bir maaş artışı teklifi ile gelmesi durumunda üretimden gelen gücümüzü kullanacağımızı ilan ettik. Enflasyon hedeflerinin bile altında artışları teklif diye sundu.Biliyorsunuz, daha 18 gün önce Merkez Bankası %8,8 olan 2024 yılı enflasyon hedefini yaklaşık dört kat artırarak %33’e çıkardığını açıkladı. Ama AKP manidar bir şekilde 23. yaşına girdiği 14 Ağustos’ta bize 2024 yılı için taban aylığımıza yansıtılmayan ilave seyyanen ödenek dahil toplamda %23 maaş artışı teklif ediyor. Merkez Bankası 2025 yılı hedefini şimdiden %15’e çıkardı. Ama iktidar bize 2025 yılı için %11 artış teklif ediyor.İktidarın enflasyon hedeflerini her sene revize adı altında artırdığı bir ülkede yaşıyoruz." Şeklinde konuştu. Memur maaşlarına öngürlen zamların düşüklüğünün yanında sosyal haklar taşeronlara kadro ve cinsiyet eşitsizliği konularında TİS'in yetersizliğini vurgulayan Yılmaz, "Barınma hakkı kapsamında konutu olmayan kamu emekçisine kira yardımı var mı? Yok. Hangi ad altında olursa olsun emekli maaşlarımızı adeta kemiren, tüm ek ödemelerin taban aylığımıza, emekliliğimize yansıtılması var mı? Yok. Vekil, ücretli, taşeron, sözleşmeli, İHS’li gibi farklı adlar altında sürdürülen güvencesiz istihdama son verilmesi, güvencesiz istihdam edilenlerin kadrolu-güvenceli istihdama geçirilmesi var mı? Yok. Kamu kurumlarında ücretsiz kreşler açılması, söz konusu kreşler açılıncaya kadar kreş yardımı verilmesi var mı? Yok. Bizim için en önemlisi Grev Hakkı İle Tamamlanmış Gerçek Toplu Sözleşme Sistemi, Demokratik Bir Çalışma Yasasına ilişkin tek bir cümle var mı? Yine Yok." İfadelerini kullandı. 
Kamu emekçilerini mücadeleye çağıran Yılmaz, "Bizleri yıllardır siyasi iktidarın ve yine bu iktidarın Hakem Kurulunun iki dudağı arasından çıkacak kararlara mahkûm eden bu garabet sisteme karşı hangi sendikanın üyesi olursa olsun tüm kamu emekçilerini Yoksulluk Sınırı Üzerinde İnsanca Yaşamaya Yetecek Bir Ücret, Güvenceli İstihdam Demokratik Bir Çalışma Yaşamı, Grev Hakkı İle Tamamlanmış Gerçek Toplu Sözleşme Sistemi için her adımda omuz omuza vermeye davet ediyoruz!" dedi.