KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ PLATFORMU KATLEDİLEN GENÇ KADIN AYŞENUR ÇOLAKOĞLU İÇİN ESKİŞEHİR ADLİYESİ'NDEYDİ

KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ PLATFORMU KATLEDİLEN GENÇ KADIN AYŞENUR ÇOLAKOĞLU İÇİN ESKİŞEHİR ADLİYESİ'NDEYDİ

Eskişehirde ayrıldığı erkek tarafından 4 el ateş edilerek katledilen genç kadın Ayşenur Çolakoğlu davası bugün Eskişehir Adliyesinde görüldü. Davadan önce açıklama yapan  Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri süreci takip edeceklerini duyurdu. 

Açıklamada Failin verdiği çelişkili ifadelere vurgu yapılırken,"Ayşenur, ayrıldığı Hasan Fakıoğlu tarafından, 2022 yılının Aralık ayında, 4 kez ateş edilerek öldürüldü. Fail, ilk ifadesinde silahın "kaza" sonucu patladığını iddia etmişti. Fakat tanık ifadeleri ve failin çelişkili beyanları bunun bir kadın cinayeti olduğunu ortaya koydu ve fail tutuklandı." dendi.

Platform, 2023'te işlenen kadın cinayetlerinin ve şüpheli kadın ölümlerinin sebebinin çoğunun ateşli silahlar olmasına ise, "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak hey ar açıkladığımız verilere göre 2023 yılının Ağustos ayında 29 kadın cinayeti, 21 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti. 29 kadından 21’i birlikte olduğu erkek tarafından, 14’ü ateşli silahlarla öldürüldü. Bireysel silahlanmanın önüne geçmek yerine kolaylaştırılması, kadınların ateşli silahla öldürülmesinin de önünü açıyor." ifadeleri ile dikkat çekti.

Açıklamaın devamında, "Bizler şüpheli kadın ölümlerini açığa çıkarmak ve kadın cinayetlerini durdurmak için örgütlü mücadelemizi, il il, adliye adliye sürdürmeye devam edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi’nden hukuksuzca imza çekenlerin karşısında nasıl durduysak, 6284’e saldıranların da karşısında duracağız. Bugün Ayşenur için burada olduğumuz gibi bütün kadın davalarında adliye önlerinde olmaya, meydanlarda mücadele etmeye devam edeceğiz. 13 Eylül Çarşamba günü Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneğimize hukuksuzca açılan kapatma davasının karar duruşması için İstanbul'da Çağlayan Adliyesi'nde olacağız. Bizleri bastırmaya, korkutmaya çalışanların karşısında "Korkma, Kadın Meclisleri Var" diyoruz. Hiçbir kadın asla yalnız yürümeyecek."ifadeleri kullanıldı. 

Duruşmanın ardından dava 14 Kasım'a ertelendi.