İNTİHAR EDEN ÖĞRENCİ İÇİN TEPKİLER BÜYÜYOR. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ REKTÖRLÜĞE YÜRÜDÜ

İNTİHAR EDEN ÖĞRENCİ İÇİN TEPKİLER BÜYÜYOR. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ REKTÖRLÜĞE YÜRÜDÜ

Anadolu Üniversitesi Yemekhanesinde borçları ve geçim sıkıntılarından dolayı intihar eden R.A isimli öğrenci için tepkiler büyüyor. Bugün Anadolu Üniversitesi öğrencileri kampüs içerisinde yürüyüş düzenledi. Yürüyüşün ardından R.A isimli öğrencinin intihar ettiği alanda toplanan öğrenciler bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan öğrenciler “Dün okuldan bir sıra arkadaşımızın üzücü haberiyle sarsıldık. Henüz 21 yaşındaki, bizle aynı yemekhanede yemek yiyen arkadaşımızı ekonomik koşullar ve özel olarak borçları yüzünden kaybettik.” ifadelerini kullandı. Açıklamanın devamında Üniversite yönetimi ve okulun Özel Güvenlik Birimlerinin yanı sıra mevcut iktidar da hedef alınıp;

“Kimimizin öfkesi, arkadaşımızın yalnızlığının haberini bu kadar geç öğrenmekken, kimimizin ki okulun üstünü kapatır gibi hareket etmesine karşı. Ve daha fazlasına öfkemiz. Soruyoruz buradan: Okul içindeki sorunlara karşı tepki gösteren her öğrencinin hemen dibinde biten ÖGB, hakkında kayıp ihbarı mevcut olan arkadaşımız okula girerken, birçok güvenlik kamerasının önünden geçerken neredeydi?

Okulun sosyal medya hesapların yalnız ‘’elim hadise’’ olarak bahsettiğiniz arkadaşımızın, anısını silikleştirmenize, üzerini kapatmanıza izin vermeyiz.

Kapitalist sistem ve iktidardaki temsilcilerinin yarattığı halihazırdaki ekonomik koşulların üzerine, bir de yemekhane ücretlerine zam yapan ve üniversiteyi sermayeye peşkeş çeken okul yönetimi, arkadaşımızı kaybedişimizin sorumlularından biridir. 

Okul yönetimi derhal bir aciklama yaparak sorumluluğunu kabul ederek guvenlik onlemleriyle ilgili gerekeni yapmalıdır.

Bir üniversite öğrencisini, borçları ve geçinemediği için canına kıyacak kadar çaresiz bırakan kapitalist sistemden, alacağımız bir gelecek var. Hiçbir sıra arkadaşımız yalnız ve çaresiz değildir! Bizleri geleceksizliğe mahkûm edenlere karşı dayanışmamızı ve mücadelemizi yükseltelim.” ifadeleri kullanıldı.Yürüyüş esnasında "karanlığa teslim olmayacağız","sermayeye değil öğrenciye bütçe","Resul'ün katili sermaye düzeni" sloganları atıldı.