İMAMOĞLU:ÜLKEMİZİN İÇİNDE SÜRÜKLENMEKTE OLDUĞU BU EKONOMİK ÇÖKÜŞTEN HEP BİRLİKTE KURTULALIM

İMAMOĞLU:ÜLKEMİZİN İÇİNDE SÜRÜKLENMEKTE OLDUĞU BU EKONOMİK ÇÖKÜŞTEN HEP BİRLİKTE KURTULALIM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 28 Mayıs seçiminde görev alacak sandık görevlileri, müşahitler ve Türkiye Gönüllüleri ile Oy ve Ötesi gruplarına mensup vatandaşlara hitap etti. İmamoğlu, "Demokrasi Neferleri Buluşması"nda yaptığı konuşmada, "Seçimin her anında sandığa hakim olduğumuzda, kimse hile yapma imkanı ve cesaretini bulamaz" şeklinde konuştu. İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkan kısımlar ise şöyle, 

"Asla tereddüt etmeyin. Mutlaka sandıklara gidin. Oyunuzu kullanın. Oy verirken, çok derin düşünün. Karar verirken sadece kendinizi değil, çocuklarınızı düşünün. Bu seçimde karar vermek çok kolay. Ya büyük bir değişime imza atıp bu ülkenin eşit ve onurlu evlatları olarak, hep birlikte, demokrasi içinde, huzurla, refah içinde yaşayacağız ya da bu iktidarın kalmasına müsaade ederek, ülke olarak, hep birlikte içinden çıkılmaz -ekonomik, sosyal, eğitim- her türlü bir girdaba sürükleneceğiz. Uzun yıllar büyük bir karanlığa mahkum olacağız. 28 Mayıs’ta sandıkları dolduralım. Değişimin lideri, Türkiye'nin akil ve demokrat lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verelim. Ülkemizin içinde sürüklenmekte olduğu bu ekonomik çöküşten, hep birlikte kurtulalım."

"Bir kirletme politikası uygulanmıştır. Bir yalan ve iftira politikası uygulanmıştır. Ve bu politikaya karşı edebimizle, ahlakımızla, evet biraz suskun kalmışızdır ama bizler, artık onların yaptığı gibi yalanı, iftirayı konuşmayacağız. Bizim ahlakımız, ona müsaade etmez. Ama yalanlarına, iftiralarına net cevaplar vereceğiz. Onlara haddini bildireceğiz. Onun için 28 Mayıs'a, unutmayın, çok daha güçlü gidiyoruz."

"Sevgili gençler, hanımefendiler, beyefendiler; seçimi kazandığımızda göreceksiniz, bu millet rahat bir nefes alacak. Hepimiz, yeni bir geleceğe adım atacağız. Bu iktidardan kurtulmak zorundayız. Bu bir avuç dışında, herkes mutlu olacak, göreceksiniz. Herkese iyi gelecek. 28 Mayıs gecesi seçimi kazandığımızda, millet kazanacak. Size söz. Bana gelip, ‘Nasıl başardınız’ diye sorulduğunda, ben de onlara ne diyeceğim biliyor musunuz? ‘Bana sormayın. Sandık başında tarih yazan demokrasi neferlerine sorun’ diyeceğim. Aslan yürekli gençlere, kararlı, dirayetli, gözü pek vatanseverlere, yurtseverlere sorun."