GAZZE'DEN ROKETLER FIRLATILDI; İSRAİL 'SAVAŞ ALARMI' İLAN ETTİ

GAZZE'DEN ROKETLER FIRLATILDI; İSRAİL 'SAVAŞ ALARMI' İLAN ETTİ

Abluka altındaki Gazze'den İsrail'e çok sayıda roket fırlatıldı. Gazze Şeridi’nden silahlı bir grubun İsrail topraklarına sızdığını duyuran İsrail ordusu 'savaş durumu alarmı' ilan etti. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ise İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" operasyonu başlatıldığını duyurdu. Filistinli bir grup Sderot kentinde bir polis merkezini ele geçirdi. İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, Gazze Şeridi'nden düzenlenen saldırılarda 22 İsraillinin öldüğünü duyurdu. Filistinlilere ait sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerde ise çok sayıda İsrail askerinin öldürüldüğü iddia edildi.

Öte yandan İsrail onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığını duyurdu. Savunma Bakanı Yoav Gallant, yedek askerleri göreve çağıran kararnameyi imzalarken, İsrail Başbakanlığı da yerel saatle 13.00'te Tel Aviv'de güvenlik kabinesinin toplanacağını bildirdi. 

Anadolu Ajansı'nın aktardıklarına göre, Gazze Şeridi'nden İsrail'e çok sayıda roket fırlatıldı. İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplar, birçok noktadan İsrail'e doğru onlarca roket attı. Söz konusu roketlerden bazıları, İsrail ordusuna ait "Demir Kubbe" hava savunma sistemlerince imha edildi. İsrail ordusu, İsrail'in orta kesimleri ile Tel Aviv bölgesindeki siren sistemlerinin aktif hale getirildiğini duyurdu. Ordu, Gazze sınırı yakınlarındaki yerleşimcilerden güvenlik tehlikesi nedeniyle evlerinden çıkmamalarını istedi. İsrail medyası da Tel Aviv'in de aralarında bulunduğu birçok bölgede siren seslerinin duyulduğunu aktardı. İsrail basınına göre atılan roketlerden bazıları Askalan (Aşkelon), Usdud (Aşdod) kentlerine isabet etti. Gazze Şeridi'ndeki Filistin Eğitim ve Öğretim Bakanlığından yapılan açıklamada da Gazze Şeridi'ndeki tüm okullarda ikinci bir duyuruya kadar eğitime ara verildiği duyuruldu.

Gazze Şeridi'nden çıkan silahlı grup, yakınlardaki Sderot kentinde bir polis merkezini ele geçirdi.İsrail Kamu Yayın Kuruluşunun (KAN) haberine göre, Gazze'den İsrail bölgelerine sızan silahlı grup, Sderot kentinde bir polis merkezini ele geçirdi. İsrail ordusunun silahlı gruplarla çatışmaya girdiği ve yaralılar olduğu bildirildi. İsrail ordusu, Sderot kentinin girişinde yolları kapattı. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi etrafında 80 kilometre yarıçapındaki bölgeyi askeri alan ilan etti.