FİLİSTİN - İSRAİL ÇATIŞMASINDA GERİLİM ARTIYOR 198 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

FİLİSTİN - İSRAİL ÇATIŞMASINDA GERİLİM ARTIYOR 198 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Hamas'a ait 50 "askeri yerleşkeyi" ve 4 "operasyon merkezini" vurduklarını açıkladı. Filistin sağlık yetkilileri, İsrail saldırılarında en az 198 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Hamas, İsrail'e karşı operasyon başlattı. Harekata Filistinli çok sayıda direniş örgütü de katıldı. İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, saldırıların İran'ın desteği ve emriyle başlatıldığını savundu.

Olaylarda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Son resmi açıklamada 100 İsraillinin öldüğü, 1000 kişinin yaralı olduğu kaydedildi. Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze'ye İsrail ordusu tarafından yapılan saldırılarda 198 Filistinlinin öldürüldüğünü, 1610 Filistinlinin de yaralandığını aktardı. 

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri, Al Jazeera televizyonuna yaptığı açıklamada, “Elimizde İsrail’deki tüm esirlerimizin serbest kalmasını sağlayacak esirler var” dedi.

Çok sayıda İsraillinin esir alındığını ve aralarında üst düzey subayların olduğunu ifade eden Aruri, “savaşa girdiklerini ve çok şehit verdiklerini, zafer için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını” söyledi.