ESKİŞEHİRDE 1 MAYIS CUMHURİYET MEYDANINDA İŞÇİ EMEKÇİ SENDİKALAR KONFEDERASYONLARININ ORTAK KATILIMIYLA KUTLANDI

ESKİŞEHİRDE 1 MAYIS CUMHURİYET MEYDANINDA İŞÇİ EMEKÇİ SENDİKALAR KONFEDERASYONLARININ ORTAK KATILIMIYLA KUTLANDI

 Eskişehirde 1 Mayıs bu sene KESK, DİSK, TMMOB, Ebto, Türk-İş ortak tertibi ve katılımıyla gerçekleşti. Siyasi partilerin ve derneklerinde yoğun katılımıyla birlikte Hatboyu Caddesi boyunca kortrejler alanı doldurdu.

 Sendikaların siyasi partilerin ve derneklerin miting alanını doldurmasının ardından Tertip Komitesi adına söz alan Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, " 1 mayıs din, dil, ırk ayrımı yapılmadan tüm dünyada işçilerin, emekçilerin kutladığı yegane bayramdır Eskişehirin işçisi ve emekçisi de işte burada kutlu olsun arkadaşlar hepiniz çok özelsiniz" şeklinde açıklamada bulundu.

 Türk-İş konfederasyonu adına söz alan Tez-Koop-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Yılmaz, "6 Şubatta yaşadığımız deprem bizlere bir kez daha gösterdi ki örgütlü bir işçi sınıfı işçilerin tek kurtuluşudur. Depremin yaralarını saran ilk andan beri kurtarma yardım ve pek çok dayanışmayı örgütleyen biz işçileriz, birlikte güçleneceğiz örgütleneceğiz" dedi.

 

Fotoğraf: Eskişehir'in Sesi

 Disk adına söz alan DİSK Bölge Temsilcisi Zeynep Kaya, “ yaşasın bir mayıs yaşasın işçi sınıfının dayanışması" ifadelerini kullandı. 

Fotoğraf: Eskişehir'in Sesi

 Alanda "iş ekmek özgürlük!" ve "Birleşe birleşe kazanacağız!" sloganları attılar. Belediye başkanları Yılmaz Büyükerşan, Ahmet Ataç, ve Kazım Kurt vatandaşların arasında miting alanında kutlamalara katıldılar.