ESKİŞEHİR VALİSİ AKSOY ACI TABLOYU AÇIKLADI, YANGINA MÜDAHELELER SÜRÜYOR!

ESKİŞEHİR VALİSİ AKSOY ACI TABLOYU AÇIKLADI, YANGINA MÜDAHELELER SÜRÜYOR!

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy dün akşam yaptığı açıklama ile Seyitgazi'de çıkan orman yangını hakkında bilgileri paylaştı. Aksoy, "Seyitgazi ilçemiz Oynaş Mahallemizde 13.00 sıralarında pulluk makinesinin kıvılcım çıkarması sonucu önce tarım arazine, sonrasında da orman arazisine sıçrayan bir yangın meydana gelmiştir. Orman ekiplerimiz hemen müdahale etmesine rağmen rüzgarın etkisiyle yangın büyümüştür. Şu saat itibarıyla önemli ölçüde çevresinde kontrol sağlanabilecek şekilde tedbirler alınmıştır. Ancak yangın yine belirli noktalarda devam etmektedir. Şu ana kadar yangına 1 uçak, 5 helikopter müdahale etmiştir. Toplamda 29 arazöz, 10 itfaiye, 25 su tankeri ve 28 çeşitli iş makineleriyle müdahale edilmektedir." dedi. 

Yangının etkilediği alan hakkında bilgi veren Aksoy, "Yaklaşık olarak 300 hektarlık bir alanın zarar gördüğü değerlendirilmektedir. Kesin sonuçlar yangın kontrol altına alındıktan sonra miktar belirlenerek kamuoyuyla paylaşılacaktır. şeklinde konuştu. 

SON DURUM NE?

Sabahın ilk saatlerinde yangına müdahale ekipleri çalışmalarına başladı. Gece ara verilen havadan müdaheleler günün aydınlanmasıyla tekrar başladı.  Henüz tamamen kontrol altına alınamayan yangına karadan ve havadan müdahale edilmeye devam ediliyor.