ESKİŞEHİR ŞEHİR HASTANESİ'NDE SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN MAAŞLARI ÖDENMİYOR MU?

ESKİŞEHİR ŞEHİR HASTANESİ'NDE SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN MAAŞLARI ÖDENMİYOR MU?

Dün Eskişehir kamuoyuna yansıyan ve yaklaşık 1100 sağlık emekçisinin maaşlarının ödenmediğine dair haberler gündem olmuştu.  Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Eskişehir Şube Eşbaşkanı Özge Yılmaz yaptığı açıklama ile yaşanan duruma bir kez daha dikkat çekti.

 

Fotoğraf: Eskişehir'in Sesi

Yılmaz yaptığı açıklamada, "Eskişehir Şehir Hastanesi’nde çalışan işçilerinin büyük bir bölümünün hala Ocak ayı maaşını bile alamadıkları yönünde haberler alıyoruz. Hayat pahalılığının bu kadar ağırlaştığı; herkesin barınma, beslenme, ısınma gibi temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlandığı bir dönemde; işçilerin kazandıkları aylıklarını alamaması kabul edilebilir bir şey değildir." ifadelerin kullandı. 

Sağlık emekçilerinin ekonomik krizin etkisiyle maaşlarında yaşanan erimenin halihazırda olumsuz etkilerinin hissedildiğini belirten Yılmaz, "Zaten ekonomik anlamda hiçbir çalışan hak ettiği ücreti alamıyor, enflasyon altında eziliyorken; bir de onların aylıklarının ödenmemesi, geç ödenmesi, basit gözden kaçan bir durum olamaz. Buradan ilgili şirketlere ve yöneticilere sesleniyor; tüm işçilerin ücretlerin derhal ödenmesini talep ediyoruz." diyerek şehir hastanesi emekçilerinin maaşlarının hemen yatırılması talebini yineledi.