ESKİŞEHİR EKMEK VE GÜL'DEN ÖZAK TEKSTİL İŞÇİLERİYLE DAYANIŞMA ÇAĞRISI

ESKİŞEHİR EKMEK VE GÜL'DEN ÖZAK TEKSTİL İŞÇİLERİYLE DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Urfa OSB’de faaliyet gösteren Özak Tekstil fabrikasında Öz İplik-İş Sendikasından istifa eden işçilerin, BİRTEK-SEN'de örgütlenmeye başlamasının ardından işten çıkarılmalarına karşı başlattıkları direniş beşinci gününde devam ediyor.  Eskişehir Ekmek ve Gül sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştirdiği açıklama ile Özak Tekstil işçilerine destek mesajları yolladı, Eskişehirli kadınları Özak Tekstil işçisi ile dayanışmaya çağırdı.

Açıklamada, " Şanlıurfa OSB'de kurulu bulunan Özak Tekstil, yıllardır teşvik üstüne teşvik alarak büyürken, fabrikanın patronu namlı markalara yaptığı üretimle zenginleşirken, fabrikada çalışan işçilerin hayatı her gün daha da kötüleşmiş; özellikle kadın işçilerin hayatı adeta karabasana dönüşmüş durumda.

İşçiler, bu koşullara mahkum olmamak için sendikalarını değiştirmek istediler. Sarı sendika Öz İplik İş'ten istifa edip Birleşik Metal İş'e geçtiklerinde, patron işçilerin anayasal hakkı olan sendika değiştirme haklarını tanımadı. Bir kadın işçinin de işten atılmasıyla 500 işçi iş bıraktı ve fabrika önünde direnişe başladı. Patronun "ricasıyla" Urfa Valiliği işçilerin direnişini yasakladı, sendika temsilcileri ile bazı işçileri yaka paça gözaltına aldı.

"Sarı sendika istemiyoruz" diyen Özak Tekstil işçileri, emeklerine sahip çıkmak için onurlu bir mücadele yürütüyorlar. Özak işçilerinin bu haklı mücadelesini selamlıyor ve tüm işçileri, emekçileri, gençleri ve kadınları bu mücadeleye sahip çıkmaya davet ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.