ESKİŞEHİR'DE ÖZEL OKUL ÖĞRETMENİ BIÇAKLANDI

ESKİŞEHİR'DE ÖZEL OKUL ÖĞRETMENİ BIÇAKLANDI

Dr. Safa Halaç Özel Eğitim Ortaokulu na bir kişi girerek öğretmenlere bıçakla saldırdı. Olayda öğretmen arkadaşlarımızdan yaralanan oldu. 5 Eğitim emekçisi sendikasının başkanları konu üzerine ortak açıklama gerçekleştirdi. Ortka açıklamada konuşan Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan

 "Okullarımıza  bütçe derken biz aynı zamanda bunu kastediyoruz. Bugün ülkede  eğitim ortamında gerçekten büyük sorunlar var. Bu ülkün  eğitim emekçilerinin meselesi beyaz alıncık meselesi değil. Eğitim emekçilerinin gerçekten en temel sorunu iade itibâr, hedef gösterilmek. Daha ne zamanda az önceki buradaki  yaşadığımız olay gibi güvenlik endişelerimiz gerçekten üst  safhada. Dolayısıyla biz sendikalar olarak başkanların da altını çizdiği sırada biz bu olayın takipçisi olacağız. Şu anda Eskişehir'de sadece bu okulumuzda değil birçok  okulumuzda aynı endişeyi taşıyan öğretmen arkadaşlarımız  ve öğrenci arkadaşlarımız var. Valiliği, mülki idareleri  gerçekten duyarlı olmaya bir kez daha davet ediyoruz." şeklinde konuştu. 

Ardından söz alan Eğitim-İş Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Yurtman ise, "Yıllardan beri  öğretmenlik meslek kanunu ne kadar yetersiz olduğunu  ihtiyaçlarımıza karşılamadığını aykırıp duruyoruz. Bugün bu yaşanan menfur olay bizim ne kadar haklı olduğumuzu gösteriyor. Okullarda gerçekten büyük bir güvenlik açığı  bulunmakta. Güvenlik görevlisi yok okulların kapılarında. Görünmeniz gerekiyor. Başkanlarımla dediğiniz gibi bizim derdimiz önlü kıymet değil. Bizim derdimiz iâde-i îtibârdır." ifadelerinikullandı.