ESKİŞEHİR'DE 6 OKUL BOŞALTILIYOR!

ESKİŞEHİR'DE 6 OKUL BOŞALTILIYOR!

Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan güölendirme kararı ile boşaltılacak olan Eskişehir Anadolu Lisesi, Mualla zeyrek, Porsuk, ziya Gökalp, Tunalı İmam Hatip, Sami Sipahi okulları hakında açıklamalarda bulundu. 

Alkan yaptığı açıklmada, "Eğitimin birikmiş onca sorununa rağmen Milli Eğitim Bakanımızın Eskişehir de öğretmenlere beyaz önlük giydirme, cep telefonu ile derse girme gibi basit konularla uğraşıyor. Ders sırasında cep telefonu zorunlu durumlar dışında zaten kullanılmaz. Sayın bakanımıza hatırlatmaktayız ki, bu ülkede, Eskişehir'de 60 yakın okulda hala ikili öğretim var, sabahçı öğrenciler karanlıkta derse giriyor, öğlenci öğrenciler de karanlıkta dersten çıkıyor. 50 kişiye dayanan sınıflar var. Depreme dayanıklı olmayan okullar var.  Eğitim öğretim 11 Eylül'de açılacak Eskişehir'de en büyük okullarımız geç ama doğru bir karar ile boşaltılıyor. Eskişehir Anadolu Lisesi, Mualla Zeyrek, Porsuk, Sami Sipahi,... " dedi.

Okulların sadece yapı güvenliği açısından değil bir çok yönden alarm verdiğini vurgulayan Alkan, " Okullarda temizlik, güvenlik görevlileri yok. İdareciler istifa ediyor.  Ücretli öğretmenlik uygulaması sürüyor. Okullar maddi sıkıntı içinde kıvranıyor. Bazı okullar kayıt parası ile milyonluk bütçeleri oluştu. Öğretmenlerin derdi beyaz önlük değil, mali, ekonomik,  özlük, atamalarda liyakat sorunları had safhada. Bunlara somut çözümler üretin." ifadelerini kullandı.