ESÇEVDER'DEN KURUMLARA ÇEVRE ZİYARETİ

ESÇEVDER'DEN KURUMLARA ÇEVRE ZİYARETİ
ESÇEVDER'DEN KURUMLARA ÇEVRE ZİYARETİ

Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme derneği Eskişehir ve Türkiye'nin çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Vali Yardımcısı Ali Çetin, Doğa koruma ve Milli Parklar Esk.Şube  Müdürü Mehmet Sait Kanar, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye başkanı Dt.Ahmet Ataç'ı ziyaret etti. Çeşitli ülkelerden gelen çevre aktivistlerinin de katılımıya gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından yapılan açıklamada, "İklim krizinin tüm dünya’yı etkilediği günümüzde Kriz Küresel çözümde küreseldir. Krizin temel nedeni küresel ölçekte iklim değişikliği ve buna yol açan doğanın tahrip edilmesidir. Doğa ya sahip çıkmak temel görevimiz olmalıdır. Bu sebeple Çevre Derneği olarak üzerimize düşeni yapmak için yurt içi ve yurt dışı çalışmalarımızı sürdürmeye kararlıyız." denilirken. Eskişehir'i de derinden etkileyen sorunlara dikkat çekildi. 

Fotoğraf: ESÇEVDER

Açıklamada,"İklim krizinin tüm dünya’yı etkilediği günümüzde Kriz Küresel çözümde küreseldir. Krizin temel nedeni küresel ölçekte iklim değişikliği ve buna yol açan doğanın tahrip edilmesidir. Doğaya sahip çıkmak temel görevimiz olmalıdır. Bu sebeple Çevre Derneği olarak üzerimize düşeni yapmak için yurt içi ve yurt dışı çalışmalarımızı sürdürmeye kararlıyız." ifadelerinin yer aldı.

Fotoğraf: ESÇEVDER

ESÇEVDER Başkanı Sadık Yurtman Eskişehirlileri de, "İklim krizinin tüm dünya’yı etkilediği günümüzde Kriz Küresel çözümde küreseldir. Krizin temel nedeni küresel ölçekte iklim değişikliği ve buna yol açan doğanın tahrip edilmesidir. Doğa ya sahip çıkmak temel görevimiz olmalıdır. Bu sebeple Çevre Derneği olarak üzerimize düşeni yapmak için yurt içi ve yurt dışı çalışmalarımızı sürdürmeye kararlıyız." diyerek çevreyi korumaya çağırdı.