ERDOĞAN' IN ANKARA MİTİNGİNE EMEKÇİLER ZORLA GETİRİLDİ

ERDOĞAN' IN ANKARA MİTİNGİNE EMEKÇİLER ZORLA GETİRİLDİ

 

Ankara'da gerçekleştirilen Tayyip Erdoğan'ın mitingine katılan işçi ve emekçiler, aileleriyle birlikte mitinge katılmaya zorlandıklarını, başka illerden insanların getirildiğini ve masrafların AKP'li belediyeler tarafından karşılandığını ifade ediyorlar.

Ankara'da 30 Nisan tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla yapılan miting, katılımı ve kitleselliğiyle ilgili tartışmalar devam ediyor. İktidara yakın basında çıkan haberlerde, Erdoğan'ın konuşmasında "yüz binler burada" dediği mitingden yola çıkarak seçim sonucuna dair çıkarımlarda bulunulduğu görülüyor. Ancak mitinge zorunlu olarak katılan emekçiler ve ulaşımı sağlayan minibüs ve otobüs şoförlerinin anlatımlarına göre, mitinge aileleriyle katılmaya zorlandılar ve başka illerden insanlar taşındı. Masraflar ise AKP'li belediyeler tarafından karşılandı.

Ankara'nın merkez ve çevre ilçelerindeki bütün AKP'li belediyelerde çalışan işçi ve memurlar, eş ve çocukları ile millet bahçesindeki mitinge katılmaya zorlandı. Kimi ilçelerde otobüsler belediye başkanlığı önünden, kimilerinde ise AKP ilçe teşkilatları önünden kaldırıldı. Mitinge katılım ve ayrılış sırasında imza föyleri açıldı, pazar günü izinli olanlar bile evlerinden çağrıldı. Katılanlara, Mamak Belediyesinin yaptığı gibi belediye bütçesinden fazla mesai yazıldı. Pek çok belediyede amirler personele sözlü talimat verdi. Yine Mamak'ta olduğu gibi bazı belediye başkanları emekçilere bizzat mesaj attı.

Keçiören Belediyesinde listeler hazırlandı, belediye önünde otobüs içinde yoklama alındı. Şereflikoçhisar'da amirlerin "Nöbetçiler dışında herkes, bütün mesai arkadaşlarımız 11.30'da AKP ilçe binası önünde toplanacaktır" talimatı sesli mesajlar yoluyla personele gönderildi. Miting günü sosyal tesisler bile kapatıldı. Bâlâ'da bütün belediye emekçilerinin mitinge katılımı müdürler tarafından zorunlu tutulurken, ulaşım için tutulan dolmuşların her birine 5'er bin lira ödeme belediye kasasından yapıldı. Polatlı Belediyesi, Keçiören Belediyesi ve diğerleri de personele müdürler aracılığı ile katılımı zorunlu tuttu, yine ulaşım masraflarının tamamı belediyeler tarafından karşılandı.