EMEK PARTİSİ ESKİŞEHİR'DE YEREL SEÇİM ADAYLARINI DUYURDU

EMEK PARTİSİ ESKİŞEHİR'DE YEREL SEÇİM ADAYLARINI DUYURDU

Emek Partisi Eskişehir İl Örgütü bugün gerçekleştirdiği aday tanıtım toplantısı ile Büyükşehir, Tepebaşı ilçe belediye başkanlıkları ve ilçe belediye meclisleri adaylarını tanıttı.

Toplantıda konuşan il yöneticisi Çağlar Kazak, "Eskişehir; başta Organize Sanayi Bölgesindeki büyük sanayi kuruluşları olmak üzere, küçük sanayi siteleri, binlerce işçi ve emekçinin çalıştığı belediyeleri, üniversiteleri, mal ve hizmet üreten iş yerleri ile beraber yüz binlerce işçi ve emekçinin çalıştığı, yaşadığı bir emek kentidir. Bu kenti var eden biziz. Kentler işçilerin, emekçilerin, gençlerin çalışma ve yaşam alanlarıdır. Bu nedenle yerel yönetimlerin işsizlikten yoksulluğa, halkın beslenme, ulaşım, enerji, barınma, kültür, sanat ihtiyaçlarının karşılanmasına kadar sorumlulukları vardır. Yerel yönetimlerin ayrımsız tüm işçi ve emekçilerin hizmetlerden, kaynaklardan eşit bir şekilde yararlanmasını sağlaması gerekir. Bunu güvenceye alacak olan da rantçı, taşeroncu, işletmeci belediyecilik değil, emekten yana belediyeciliktir." dedi. 

 Emek Partisinin Belediye Başkanlıkları ve il meclisleri için adayları ise şöyle,

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Hüseyin ÖgeÇok genç yaşta devrimci mücadeleye atılan Öge en zor dönemlerde işçi sınıfı davasının bir neferi olarak hareket etti. 12 Eylül darbesinden sonra bir dönem cezaevinde kaldıktan sonra yurt dışına çıktı. İsviçre'de işçi sınıfı mücadelesinin içinde yer alan Öge orada da sendikalarda yöneticilik yaptı. Türkiye'ye kesin dönüşünün ardından Emek Partisi'ne üye olan Hüseyin Öge Parti'nin de çeşitli kademelerinde görevler aldı. Eskişehir il başkanlığını da yapan Öge, Emek Partisi Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. 

Tepebaşı Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı: Berivan ÖzkaraAslen Dersimli olan Özkara lise eğitimini Elâzığ’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünde okuyan Özkara, lise yıllarında Partimizin gençlik örgütü Emek Gençliği ile tanıştı. Uzun yıllar Emek Gençliği içerisinde gençlerin bilimsel, ulaşılabilir, nitelikli, demokratik ve anadilinde eğitim mücadelesi veren Berivan Özkara Tepebaşı'nda Büyükşehir Belediye Başkanlığına Aday oldu

Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyesi Adayı Yasin Okat
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olan Yazılım mühendisi olarak bir şirkette çalışıyor.
Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi Adayı Battal Çetinbaş
Yasin Çakır un fabrikası işçilerinin sendikalaşma mücadelesinin önderlerinden olan Battal Çetinbaş uzun yıllardır işçilik yapıyor. Disk gıda iş sendikasına üye oldukları için işten atılan ve fabrika önünde 36 gün direnen Yasin Çakır un fabrikası işçilerinin komite üyesi olan Çetinbaş şimdi başka bir sektörde işçilik hayatına devam etmekte.
Seyitgazi Belediye Meclis Üyesi Adayı Ozan Demir
Ozan Demir aslen Yüksekovalıdır. Şuan Osmangazi Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi olan Demir, bulunduğu her alanda gençliğin eşitlik ve özgürlük mücadelesinin bir parçası oldu ve kısa süre önce Emek Gençliğiyle saflarında mücadele etmekte.

Mihalgazi Belediye Meclis Üyesi Adayı Azat Gergin
Anadolu üniversitesi hukuk fakültesi öğrencisi olan Gergin, demokratik ve halkçı belediyecilik mücadelesini büyütmek için aday.

Çiftler Belediye Meclis Üyesi Adayı Ali İhsan Gezer
Muvazzaf subay iken işçi sınıfı davasının saflarına katılan Gezer en zor koşullarda, zorlu görevler alarak işçi sınıfı mücadelesini büyütmek için fedakarca çalıştı. 12 Eylül darbesinden sonra tutuklandı. Cezaevinden çıktıktan sonra mücadelesine kaldığı yerden devam etti. Emek Partisi üyesi oldu ve Eskişehir'de il başkanlığı da dahil çeşitli kademelerde görevler aldı. Son yapılan seçimlerde Emek Partisi'nin milletvekili adayı da olan Gezer aynı zamanda kendi hikayesini anlattığı Uygunsuz Adım isimli kitabın da yazarıdır.

Mahmudiye Belediye Meclis Üyesi Adayı Cem Kavruk
Genç yaşlarda Emek Gençliği üyesi olan Cem Kavruk, üniversitelerde artan siyasi baskı ortamına karşı hep en safta mücadele etti. Şimdi esnaf kuryelik yapan Kavruk Emek Partisi'nden Mahmudiye belediye meclis üyesi adayı. 

Günyüzü Belediye Meclis Üyesi Adayı Mustafa Demirel
Sivrihisar’a Dersim sürgünü ile gelen bir ailenin üyesi olan Mustafa yoldaşımız uzun yıllardır işçilik yapmaktadır. Cam, metal gibi ağır sanayi kollarında çalışmıştır.
Sivrihisar Belediye Meclis Üyesi Adayı, Aydoğan Subaşı
Genç yaşlarda Sivrihisar'da Yurtsever devrimci gençlik derneklerinin üyesi oldu. Sonrasında da yöneticiliğini yaptı. Demokrasi mücadelesinin her zaman içerisinde yer alan Subaşı şimdi de Sivrihisar Belediye Meclis Üyesi adayı.
Sarıcakaya Belediye Meclis Üyesi Adayı Çetin Başer
Uzun yıllardır işçilik yapan Çetin başer her zaman işyerlerinde hak alma mücadelenin bir parçası olmuştur. Aynı zamanda tekel işçilerinin 2010 yılında gerçekleştirdikleri direnişin de bir parçası olmuştur.

İnönü Belediye Meclis Üyesi Adayı Sinan Niron
Çok genç yaşlarda halkın kurtuluşu mücadelesinin bir neferi olan Sinan Niron sonrasında da Emek Partisi üyesi olarak devrimci mücadeleye devam etmiştir. Hayatı mücadeleyle geçen Niron şimdi de yerel yönetimler için mücadelesini sürdürmekte.

KARAR MERCİİNDE HALKLAR OLACAK

Tanıtım toplantısında Konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Hüseyin Öge, "Emek Partisi olarak en temel insan hakları olan barınma, beslenme, su ulaşımın ücretsiz olması gerektiğini savunuyoruz. Peki bunlara karar verecek kimler? Bir avuç seçilmiş insanlar. Biz ise bunlara karar verecek olanın halk olması gerektiğini savunuyoruz. Mahalle meclisleri kent meclisleri fabrika meclisleri, belde meclisleri ile halkın sorunları buralarda tartışılmalı, planlar burada yapılmalı bütçeler burada oluşturulmalıdır." ifadelerini kullandı. 

KAYNAKLAR RANTA DEĞİL HALKA

Ardından söz alan Berivan Özkara, yerel seçimlere ekonomik krizin arttığı koşullarda giriyoruz. Anadolu Üniversitesi'nde Estü'de intihar eden öğrenci arkadaşlarımızın haberlerini duyuyoruz.  Türkiye'nin dört bir yanında çocuğumun karnını doyuramıyorum deyip intihar eden işçilerin emekçilerin haberlerini alıyoruz. 2000 TL'lik KYK Bursu ile bir ayı geçirmek için kılı kırk yaran öğrencileriz. Günde bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek kampanyası için Emek Mahallesindeki kadınlarla konuştuğumuzda, çocuğuma beslenme çantası hazırlayamadım diyenleri duyuyoruz.   Yerel Yönetimler bu koşullarda tek adama bağlı tekellere kar ve rant aktarmaktansa barınma sorununu çözebilmek için yurtlar oluşturması gerekiyor." şeklinde konuştu.