EĞİTİM SEN ESKİŞEHİR: KARANLIKTA EĞİTİM OLMAZ!

EĞİTİM SEN ESKİŞEHİR: KARANLIKTA EĞİTİM OLMAZ!

Eğitim-Sen Eskişehir Şubesi yaz saati uygulaması sebebiyle öğrencilerin karanlıkta okula gidip gelmesine basın açıklaması ile tepki gösterdi. Murat Atılgan Ortaokulu'nun çıkış saatinde okul önünde yapılan basın açıklamasında Şube başkanı Sertaç Durdu, "Kalıcı yaz saati uygulamasının öğrenciler ve eğitim emekçileri dışında veliler açısından da olumsuz sonuçlarını ne yazık ki bize ulaşan şikâyetlerden görmekteyiz. En önemli şikâyet konusu da güvenlik ve kaygıdır." ifadelerini kullandı. 

Durdu açıklamada, "İtibardan tasarruf olmaz diyenler, eğitimden vazgeçtiler. Eskişehir'de okullar 6.30 açılıyor. Elektrikler akşam 8 de kapatılıyor. Tasarruf bu mudur? Sayın Milli Eğitim Bürokrasisi sizin çocuklarınız yok mu? Niye itiraz etmiyorsunuz? Karanlıkta eğitim olur mu?" şeklinde konuştu, 

 Öğrencilerin ve eğitim emekçilerinin karanlıktan olumsuz etkilendiğini belirten Durdu, "Çocuklarını okula bırakamayan veya okul çıkışında alamayan velilerde korku ve kaygı hat safhaya ulaşmıştır. Bu çağdışı uygulama, herkesi depresif hale getirip, emekçileri, öğrencileri güne karamsar başlamaktadır." dedi.