EĞİTİM-SEN CEVAP VERDİ, "ÖZGE ZAİM'İN GAZETECİLİK İLKE VE ETİĞİNE UYMADIĞI AŞİKAR"

EĞİTİM-SEN CEVAP VERDİ,

Eskişehir'de Dün gerçekleşen İl genel kurulu öncesi Eskişehir'de gazetecilik yapan Özge Zaim'in etik dışı iddialarına Eğitim-Sen'li o yöneticiden cevap geldi. Geçtiğimizz dönem Eğitim Sen Eskişehir Şubesi yürütme kurulu üyesi  Mahir Hamdi Sarı şube adına gerçekleştirdiği açıklamada, "Eğitim Sen Eskişehir Şubesi 12.Olağan Genel Kurulunu geleneğine ve adına yakışır bir şekilde, demokratik bir ortamda tamamlamıştır. Farklı listeler altında yönetime talip olan arkadaşlarımız son derece demokratik bir rekabet ortamında seçimlere girdiler. Bütün isyerlerinden gelen delegelerimizin özgür iradesi ile tercih edilenler yeni dönemin yürütme kurullarına seçilmişlerdir. Kurullarda görev alan bütün mücadele arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Sendika içi demokrasiyi en iyi şekilde hayata geçiren bir sendikanın üyesi olmaktan da gurur duyuyoruz. Eğitim Sen profesyonel sendikacılığa karşıdır. Bu nedenle Sendikacılık bizim için bir kazanç, mevki kapısı değildir. Yürütme kurullarında görev alan bütün arkadaşlarımızın hiç bir maddi beklentisi yoktur. Aksine bu görevleri yerine getirirken bir çok maddi-manevi özveriyi de göze alırlar. Bizden öncekiler gibi biz de yönetimlerde yer almayı bir bayrak yarışı olarak gördük. Bizden sonrakiler de öyle görecektir. İstikbal Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve yazarı Özge Zaim'in gerek gazetede gerekse @zaim_ozge adlı Twitter hesabından bir süredir Şube Başkanımız Faik Alkan ve sendikamız hakkında yaptığı paylaşımlara tanık olduk. Bu yazı ve paylaşımlarda gazetecilik sınırlarının fazlasıyla aşıldığı, üslup ve ithamların gazetecilik etik ilkelerine uymadığı aşikardır. Bu üslup ve ithamlari şiddetle kınıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Zaim'in asılsız iddialarının ardından ngerekli hukuki sürecin de başlatıldığını belirden Sarı, "Eğitim Sen iddia edilenin aksine Şube Başkanımız Faik Alkan ve birlikte görev yapan yürütme kurulu döneminde oldukça başarılı olmuştur. Isyerlerimizde ve kamuoyunda Egitim Sen'in verdigi mücadele karşılık bulmuştur. Görev yaptığımız süre içerisinde üye sayımızda ciddi bir artış olmuştur. Delegelerimiz de bu emeğin karşılığını Kongremizde vermiştir. Eğitim Sen, sadede eğitim ve bilim emekçilerinin değil, bütün emekçilerin ve halkımızın taleplerinin de sözcüsü olmuştur. Özellikle pandemi ve deprem dönemlerinde Eğitim Sen'in verdiği mücadelenin en iyi tanığı Eskişehir'in gerçek basın emekçileri olmuştur. Özge Zaim'in hangi motivasyon ve gerekçeyle yaptığını bilmediğimiz, Şube Başkanımız ve sendikamız hakkındaki karalama çabalarına kimsenin itibar etmeyeceğini biliyoruz. Ayrıca kişilik haklarına ve itibarına saldıran üslubu nedeniyle hakkında hukuki yollara da başvurduğumuzun bilinmesini isteriz." dedi. 

NE OLMUŞTU? 

Gerçekleştirilen genel kurul öncesi Twitter/X hesabı üzerinden çeşitli iddialarda bulunan Özge Zaim yeni yönetime Aday listedeki isimler üzerinden polemik başlatmıştı.

Fotoğraf: Twitter@zaim_ozge