CHP'DE MYK TOPLANNTISI SONA ERDİ, FAİK ÖZTRAK KURULTAY VE SEÇİM GÜNDEMLERİ HAKKINDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU.

CHP'DE MYK TOPLANNTISI SONA ERDİ, FAİK ÖZTRAK KURULTAY VE SEÇİM GÜNDEMLERİ HAKKINDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Merkez'de bir araya geldi. Toplantıya CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlık etti.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, toplantının ardından bir basın toplantısı düzenledi. Öztrak, mart ayında yapılacak yerel seçimleri "açık ara kazanma" hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel'in "değişim" ve "genel başkanlık" açıklamalarına da değinen Öztrak, "CHP'de değişimin nasıl gerçekleştirileceği bellidir. Yeni MYK, değişimin yolunu açmıştır. Bundan sonraki süreci üyeler ve kurultay delegeleri belirleyecektir" şeklinde konuştu.

CHP'nin kurultay takvimi açıklandı. İlçe delege seçimleri 3 Temmuz'da başlayacak ve 5 Ağustos'ta ilçe kongreleri gerçekleştirilecek. İl kongreleri ise 16 Eylül'de başlayacak ve 15 Ekim'e kadar sürecek. İl kongrelerinin tamamlanmasının ardından itiraz süreci başlayacak ve Parti Meclisi toplanarak genel başkanın belirleneceği kurultay süreci duyurulacak.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü TV yayınında "Kurultayın yerel seçimlerden önce bir an önce yapılmalı" demişti. 

Öztrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar işe şöyle, 

"Her iki vatandaşımızdan birinin cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’na verdiği oyu dağıtmadan, örgütümüzü rekabetçi bir ortamda yenilemeyi, değişen ve tazelenen kadrolarımızla mahalli idareler seçimini açık ara kazanmayı hedefliyoruz. Bu çerçevede Genel Başkanımız ilk olarak MYK'sini yeniledi. MYK'miz de ilk iş olarak kongreler takvimini başlattı. Mümkün olan en kısa sürede kongreler süreci Parti Meclisimizin uygun gördüğü bir tarihte kurultayımızla taçlanacaktır. Bu süreç devam ederken önümüzdeki yerel seçimleri kazanmak için parti üyesinden Genel Başkanımıza kadar partimizin her bir ferdi var gücüyle çalışacaktır. Hedefimiz, bu seçimlerde hükümeti tarihi bir yenilgiye uğratmaktır."

"CHP'de değişimin nasıl gerçekleştirileceği bellidir. Bu partinin yüz yıllık geçmişine, güçlü kurumsal yapısına ve mevzuata göre bu süreç gerçekleşir. Genel Başkanımız kendi iradesi dahilinde gerçekleştireceği değişimi yapmış, MYK'sini değiştirmiştir. Yeni MYK de kongre takvimini başlatarak örgütlerde değişimin önünü açmıştır. Bundan sonraki süreci üyeler, ilçe, il ve kurultay delegeleri belirleyecektir. Kurultay iradesinin en sağlıklı biçimde oluşması için de herkes elinden geleni yapmalıdır, yapacaktır."