CHP'DE BAŞKAN ADAYI ÖZGÜR ÖZEL MURAT KARAYALÇIN İLE BİR ARAYA GELDİ

CHP'DE BAŞKAN ADAYI ÖZGÜR ÖZEL MURAT KARAYALÇIN İLE BİR ARAYA GELDİ

CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, genel başkanlık için yaptığı açıklamaların ardından eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ile Ankara'da bir araya geldi. Özgür Özel ve Murat Karayalçın, parti içi değişiklikler ve yerel seçimler hakkında fikir alışverişinde bulundular. Karayalçın, Özgür Özel ve Örsan Öymen'e tebriklerini iletti ve görüşmede CHP'nin iç yapısını, Türkiye'nin siyasi durumunu ve yerel seçimlerin önemini değerlendirdiklerini ifade etti.

Özgür Özel, basın mensuplarının kongrelerdeki tartışmaları sorması üzerine, İzmir, Konya ve Karaman kongrelerinde yaşanan anlaşmazlıkların kendilerini memnun etmediğini açıkladı. Bu çatışmaların temel kaynağının çarşaf ve blok liste meseleleri olduğunu belirtti ve çarşaf liste uygulamasına destek verdiklerini vurguladı. Ancak farklı görüşlere saygı gösterilmesi gerektiğini ve bu tür konuların resmi platformlarda tartışılması gerektiğini dile getirdi.

Özgür Özel, önümüzdeki dönemde Hikmet Çetin ve Altan Öymen'i de ziyaret edeceğini açıkladı.

Parti içi işleyişle ilgili olarak Özel, Merkez Yönetim Kurulu toplantılarına vekalet verdiği grup başkanvekilleri aracılığıyla katıldığını ve bu uygulamanın devam edeceğini belirtti.

Öte yandan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde bir araya geldi. Parti Sözcüsü Faik Öztrak, toplantının ardından seçim sonuçlarına gönderme yaparak, "Silkinip ayağa kalkacağız. Önceki seçimde eksik yaptıklarımızı giderecek, hatalı yaptıklarımızı düzelteceğiz. Mayıs seçimlerinde istediğimiz sonucu alamadığımız için herkesten çok biz üzüldük. Geçtiğimiz seçimde bizim Cumhurbaşkanı adayımız seçmenin yüzde 48’ini bir araya getirdi. Yüzde 30’un altına düşen oyuyla, belediyelerin yüzde 100’ü almak için yüzde 48’lik muhalefeti dağıtmanın, bizi kavgalı ev olarak göstermenin tek çare olduğunu biliyor. Biz buna izin vermeyeceğiz. Yılgınlığa kapılmayacağız. Yüz yıllık bir parti olmanın gururuyla, Atatürk’ün kurduğu parti olmanın sorumluluğuyla hareket edeceğiz." ifadelerini kullandı.