BTS ESKİŞEHİR ŞUBESİ: TCDD'DEKİ MÜLAKAT HUKUKSUZLUĞUNU PROTESTO EDİYOR

BTS ESKİŞEHİR ŞUBESİ: TCDD'DEKİ MÜLAKAT HUKUKSUZLUĞUNU PROTESTO EDİYOR

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Eskişehir Şubesi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nda (TCDD) gerçekleşen mülakat hukuksuzluğuna ve ayrımcılığa karşı sert bir şekilde tepki gösterdi. Sendika, yapılan mülakat sürecinde adil ve objektif bir değerlendirme yapılmadığını ve bu durumun devam etmesine izin verilmediğini belirtti.

BTS Eskişehir Şube Başkanı Çağlar Akar açıklamada, "Sendikamızın örgütlü olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarında yine yeni bir mülakat hukuksuzluğu ve ayrımcılığıyla karşı karşıyayız. Yapılan mülakatlarda hukuksuzluğu ve ayrımcılığı ortadan kaldıracak herhangi bir girişimde bulunmamakta ısrar edilmektedir. Mülakatların kamera kaydına alınarak objektif, bilimsel yöntemler kullanılarak ve adil bir puanlama yapılarak sonuçlandırılmasını birçok kez talep etmiş bulunmaktayız." dedi. 

Mülakatlardaki hukuksuzluğu protesto etmek amacıyla sendikanın yürüyüş eylem planı duyurulurken  Akar, "BTS olarak daha önce ifade ettiğimiz gibi; mülakatların kaldırılmasını, bu sağlanana kadar yazılı puanların aynısının mülakat puanı olarak verilmesini, yazılı sınav sorularını Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü ya da bağımsız ilgili kurumlar tarafından yapılması gerektiğini, bu sınavların adil, objektif ve bilimsel yöntemlere dayalı bir şekilde yapılması gerektiğini savunuyoruz. 
Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarında yaşanan ayrımcılık ve hukuksuzluğun aracı olan TCDD’de yapılan bu mülakatların iptalini istiyoruz." dedi. 

BTS Genel Merkez Yürütme Kurulu, üç günlük mülakat protesto yürüyüşü kararı aldı. Bu çerçevede, 19 Şubat'ta İstanbul ve Diyarbakır'dan Ankara'ya yürüyüş düzenlenecek. 21 Şubat'ta TBMM önünde yapılacak basın açıklamasıyla TCDD yönetiminin hukuksuzluğu ve ayrımcılığı protesto edilecek.

Eskişehir'den yola çıkacak olan BTS üyeleri ise 20 Şubat Salı günü saat 17.30'da Eskişehir Gar önünde bir basın açıklaması yapacak.