BAŞKAN KURT: "BU FELAKETİ ÖNLEMEK LAZIM"

BAŞKAN KURT:

Yenikent Mahallesi Sakinleri, düzenledikleri kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Yenikentlilerin davetini kabul ederek etkinliğe katıldı. Başkan Kurt, Yenikent sakinleriyle bir araya gelerek sohbet etti ve taleplerini dinledi. Etkinliğe, Başkan Kurt'un yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve İbrahim Arslan ile birlikte birçok davetli katıldı.

"Türkiye'de devlet sosyal devlet olmaktan çıkmış herkes sokakta ya da sıkıntı içerisinde, biz sosyal belediyeciliği öne çıkaran solcu, sosyal demokrat bir belediye olarak bu işe de el attık." ifadelerini kullanan Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi'nde sadece araç müteahhitlerinin devreden çıkarılıp bütün araçların satın alınmasıyla 5 yılda 253 milyon lira tasarruf edildiğini belirtti.

Başkan Kurt, Konuşmasında "Daha çok meclis üyesi çıkaralım. Daha garanti bir seçim kazanalım ki iktidarı zorlayalım, dengeleyelim. 14 Mayıs'ta kaybettik. 2028’e kadar merkezi hükümeti teslim ettik. Belediyeleri kazanarak bir denge oluşturmazsak, felakete dönüşür. Bu felaketi önlememiz lazım. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletinden asla vazgeçemeyiz, vazgeçmeyeceğiz. Ama bu iktidarın da, bu ülkeyi nasıl yoksullaştırdığını siz biliyorsunuz. Piyasa biliyor. Yoksulluk insanları sıkıntıya sokan bir şey. Ama bu iktidar yoksulluğu önleyeceğim diye geldi. Bu hale getirdi. Yolsuzluğu önleyeceğim diye geldi, Türkiye'deki yolsuzluğun haddi, hesabı kalmadı. Yasakları bitireceğim diye geldi, her şey yasak. Yasaklar çoğaldı, demokrasi azaldı. Bunun karşılığında 31 Mart'ta halkımız bizlere destek vererek iktidarı engelleyecek, durduracak, frenleyecek. Başka çaremiz yok.” sözlerini kullandı.