BAKAN URALOĞLU AÇIKLADI, HANGİ TELEFONLAR İNDİRİM İLE ALINABİLECEK, KİMLER ALABİLECEK?

BAKAN URALOĞLU AÇIKLADI, HANGİ TELEFONLAR İNDİRİM İLE ALINABİLECEK, KİMLER ALABİLECEK?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, gençlere yönelik vergisiz akıllı telefon vaadi hakkında açıklamalarda bulundu.

Hürriyet gazetesinin haberine göre Bakan Uraloğlu yaptığı açıklamada, "ÖTV ve KDV’siz cep telefonundan, üniversite öğrencilerinin tamamı gelirlerine bakılmaksızın yüksek okulda okuyanlar dahil 7 milyon ğğrenci yararlanacak. Aylık 10 GB bedava internetle birlikte başlayacak. Vergisiz telefon tüm model ve markaları kapsamayacak. Türkiye’de üretilen telefonları kapsayacak ve bunlar için de bir üst sınır olacak." ifadelerini kullandı. 

HANGİ TELEFONLAR ALINABİLECEK ?

Türkiye'de üretim yapan firmalar arasında Samsung ve General Mobile gibi markalar yer alıyor. Ancak, Huawei ve Apple gibi markalar uygulamaya dahil edilmeyecek. Vergisiz telefon uygulaması, telefon fiyatlarını yaklaşık yarı yarıya düşürecek bir etkiye sahip olacak. Ücretsiz 10 GB internet için üç operatörden teklifler aldık ve bu uygulamanın kamuya maliyetinin yıllık olarak birkaç milyar TL olması bekleniyor. Ayrıca, kişinin telefonuyla hattının belli bir süre uyumlu olması gerekecek; yani telefon en az 2 yıl boyunca başkası tarafından kullanılamayacak veya satılamayacak. Bu sürecin takibi BTK aracılığıyla yapılacak.