ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ BARIŞ PEHLİVAN İÇİN ALANLARDAYDI

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ BARIŞ PEHLİVAN İÇİN ALANLARDAYDI

Eskişehir Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şubesi, Cumhuriyet Gazetesi okurları ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Gazeteci Barış Pehlivan'ın cezaevinde tutulmasına karşı bir araya geldi. ADD Şube Başkanı Cihan Taşar, “Gazeteci Barış Pehlivan’ın yanında olduğumuzu ifade eder ve Eskişehir’den Silivri’ye dayanışma duygularımızı iletiriz. Barış Pehlivan, asla yalnız değildir” dedi.

Fotoğraf: Eskişehir'in Sesi 

Özdilek Sanat Merkezi’nde toplanan ADD Eskişehir Şubesi üyeleri ve Cumhuriyet Gazetesi okurları, Gazeteci Barış Pehlivan'ın 5. kez cezaevine gönderilmesine tepki gösterdi. ADD Şube Başkanı ve Cumhuriyet Gazetesi Okurları Eskişehir Sözcüsü Cihan Taşar yaptığı açıklamada, “Gazeteci Barış Pehlivan, bugün tam 24 gündür haksız ve hukuksuz bir şekilde cezaevinde. Hem de 5. kez cezaevinde. Denetimli serbestlik isteği yanıtlanmayan Barış Pehlivan, cezaevine girmek zorunda kaldı. Katiller, hırsızlar, tecavüzcüler, dolandırıcılar bu yasadan yararlanarak sokaklarda elini kolunu sallayarak dolaşırken, gazetecilik yapmaktan başka suçu olmayan gazeteci Barış Pehlivan, Silivri Cezaevinde tutuklu” dedi.

Pehlivan’ın gerçekleri yazdığı ve doğru gazetecilik yaptığı için hapiste olduğunu söyleyen Taşar, “Hukuk, iktidarın baskısı altında; gerçek gazetecileri cezalandırmakta, intikam almaktadır. Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şubesi ve Eskişehir Cumhuriyet Gazetesi Okurları olarak, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Barış Pehlivan’ın haksız hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulmasını protesto ediyor ve gerçek adaletin, hukukun uygulanarak denetimli serbestlikten yararlandırılmasını talep ediyoruz. Bir ülke de adalet çürüdüğünde, devlet de çürür. Devlet, tüm yurttaşlara karşı adaletli olmak zorunda ve hukuksal haklarını kullanmalarına eşit bir şekilde izin vermelidir. Barış Pehlivan, eminiz ki daha önceki cezaevleri deneyiminde olduğu gibi bu 8 aylık süreyi de içeride yatar ve tamamlar. Cezaevinden de yeni kitaplarla, üreterek çıkar. Bu hukuksuzluk, sadece Barış Pehlivan’ın cezaevinde yatıp yatmama meselesi değildir. Hukukun ayaklar altına alınması, adaletin gasbedilmesi, gerçek gazetecilere bir gözdağıdır. Bizler; Atatürkçüler, cumhuriyetçiler, vatan severler olarak Gazeteci Barış Pehlivan’ın yanında olduğumuzu ifade eder ve Eskişehir’den Silivri’ye dayanışma duygularımızı iletiriz. Barış Pehlivan asla yalnız değildir” ifadelerini kullandı.