AKP'NİN İMRALI'YA HEYET GÖNDERDİĞİ DEMİRTAŞ TARAFINDAN DOĞRULANDI

AKP'NİN İMRALI'YA HEYET GÖNDERDİĞİ DEMİRTAŞ TARAFINDAN DOĞRULANDI

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Abdullah Öcalan'ın tutuklu bulunduğu İmralı'ya heyet gönderdiğinin kaynakları tarafından doğrulandığını söyledi.

Yeni Yaşam'dan Nezahat Doğan'a konuşan Amed Dicle, "Seçim atmosferinin olduğu bu dönemde AKP, Sayın Abdullah Öcalan ile görüşmeler yaptı ve kendi istedikleri cevabı alamayınca tecrit ağırlaştırıldı. Dolaylı olarak Kandil’le de temaslar denendi; istediklerini alamadılar…" iddiasında bulunmuştu.

Demirtaş, 25 Nisan'da, Dicle'nin iddiasına paylaşıp "Erdoğan, İmralı'ya heyet gönderip ne istemiş olabilir sizce" diye sormuştu. Ardından "İstediğini alamayınca yine hepimizi 'terörle' iş birliği yapmakla suçlamaya başladı anlaşılan. Bu ikiyüzlülüğün takdirini size bırakıyorum" diye eklemişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise 26 Nisan'da yaptığı açıklamada "'İmralı ile görüşme oldu' iddiası dün ortaya atıldı, bunun açık ve net olarak yalan olduğunu ifade etmek isterim. Bunlar belli çevrelerin kendilerine siyasi pirim elde etmek için ortaya atığı iddialardır. Buradan bir netice almaları mümkün değil, böyle bir görüşme söz konusu olmamıştır" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhuriyet'e konuşan Demirtaş, söz konusu iddia için "Öcalan, ailesi ve avukatlarıyla iki yıldan uzun süredir görüştürülmüyor. Demek ki Erdoğan, Öcalan’dan istediği şeyi alamadı ve bu nedenle onun dış dünyayla temasını engelliyor.  Bu iddiayı dile getiren gazeteci Amed Dicle, emin olmasaydı söylemezdi. Aynı bilgi, benim kaynaklarım tarafından da doğrulandı. İmralı’da sonuç alamayınca sahada Kürtlere baskıyı artırıp HÜDA PAR’ı yedeklemeyi tercih ettiler" dedi.