AKP'Lİ MECLİS ÜYESİNE BELEDİYEDEN JET CEVAP GELDİ

AKP'Lİ MECLİS ÜYESİNE BELEDİYEDEN JET CEVAP GELDİ

Geçtiğimiz günlerde yerel bir internet gazetesine yansıyan açıklamalarda, AK Partili bir Meclis Üyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesini hedef alan iddialarda bulunmuştu. Bu iddialara yanıt CHP'li Büyükşehir ve Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Önder tarafından verildi. Önder, Porsuk Konukevi'nde düzenlediği toplantıda, gelen bilgiler doğrultusunda ve kendi görüşleriyle iddialara cevap verdi.  

Önder yaptığı açıklamada, "“AKP Meclis üyesi Murat Özcan, malumunuz üzere, bir süredir belli aralıklarla basına önceden sipariş olduğu çok belli beyanatlar veriyor. Bunlar, yerel seçimlerin yaklaşmış olması
vesilesiyle, bizim bundan önce de her seçim döneminde rastladığımız, bizim de Eskişehir halkının da pek ilgisini çektiğini düşünmediğimiz alışageldik şeylerdir." ifadelerini kullandı. 

Önder, “Büyükşehir Belediyesi sözde tarım alanlarını korumak istiyor ancak kendileri, şehrin muhtelif alanlarındaki 140 bin dönüm tarım arazisini imara açmak için Bakanlıktan izin talep ediyorlar” şeklindeki bir iddiada bulunuyor ki bu iddia tamamen gerçek dışıdır. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki, Büyükşehir Belediyesi’nin Bakanlıktan böyle bir talebi yoktur. Belediyemizce Tarım İl Müdürlüğünden talep edilen toplam alan 5 bin hektar olup, 14 bin hektar değildir. Bunun yaklaşık yarısı da, Organize Sanayi Bölgesinin genişleme alanı içinde olan, İmişehir Bölgesindeki alandırve 5 bin hektarlık toplam alana dahildir. Üstelik Belediyemizce sadece üst ölçekli planı veya mevcut planı bulunan alanlarda plan çalışmaları yapılmış olup, Bakanlığın izni olmadan tarım alanlarının yapılaşmaya açılması söz konusu değildir." Şeklinde Özcan'ın İddialarına cevap verdi.  

Özcan'ın hayvan barınakları ile ilgili iddialarına da cevap veren Önder, Hayvan barınağı meselesinde ise durum hiç de Murat Özcan'ın söylediği gibi değildir. Belediyemizin hayvan barınağı için arsa talebi olmuş ancak yıllardan beri Bakanlıktan henüz olur yazısı gelmemiştir. Hazineye ait ve barınak olmaya elverişli
olan arazi için Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü onay vermiş ve talebi Bakanlığa iletmiştir. Ancak Bakanlıktan henüz dönüş olmamıştır. Plan ve projemiz hazır, yer tahsisi yapıldığında yapımına başlayacağız." dedi. 

Kurtuluş Pazar Yerine dair iddialara da cevap veren Önder, "Kurtuluş Pazaryeri hem halkımız hem de esnafımız için son derece önemli bir meseledir. Büyükşehir Belediyesi olarak, yeni pazaryeri yapımı için
hem projemiz, hem bütçemiz hazırdır. Ancak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Büyükşehir Belediyesinin alanda tasarruf hakkı olmadığını, bu nedenle de projeyi hayata geçiremeyeceğimiz söylüyor. Bizim Büyükşehir Belediyesi olarak Kurtuluş Pazaryerini yeniden yapmamak gibi bir kararımız tavrımız yok." şeklinde konuştu. 

Toplantıyı Eskişehir halkının 24 yıldır gerçekleri gördüğünü ve bu çerçevede 5 dönemdir Yılmaz Büyükerşen’i göreve layık gördüğünü hatırlatarak sonlandıran Önder: “Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Sayın Yılmaz Büyükerşen, 24 yılı aşkın bir süredir bu şehri yönetiyor. Yaptıkları ortada. AKP ise, kurulduğundan bu tarafa, yerel yönetimlerde benzer yöntemleri hep uyguladı. Her şeyden şikâyet ettiler, her şeyi kötülediler, ellerinden geldiğince de engellediler. Şimdi de yapılan şey budur. Onların 21 senedir anlayamadıkları, Eskişehir halkının 5 dönem boyunca neden hep Yılmaz Büyükerşen'e oy verdiğidir. Bunun sırrını çözemedikleri için her seferinde aynı yönteme başvuruyor ve her seferinde de kaybediyorlar. Eskişehir halkı, hak edenin hakkını verir. Bundan sonra da böyle olmaya devam edecektir. dedi.