3 SENDİKA'DAN ORTAK AÇIKLAMA: PROJE OKULLARDA KAOS VE BELİRSİZLİĞE HAYIR!

3 SENDİKA'DAN ORTAK AÇIKLAMA: PROJE OKULLARDA KAOS VE BELİRSİZLİĞE HAYIR!

 Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan ve proje okkullarda çalışan öğrtetmenleri ilgilendiren kılavuza Eskişehirli Öğretmen sendikalarından tepkil yağdı. Yediler Parkında 3 Öğretmen sendikasının ortak açıklamasıyla bakanlığın kılavuzundaki belirsizlikler protesto edildi. Eğitim-Sen, Eğitim-iş ve Hür Eğitim-Sen Tarafından yapılan ortak açıklamada, "MEB, yayınladığı “2023 Yılı Millî Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atama ve Yönetici Görevlendirmesine İlişkin Kılavuz” ile bugüne kadar izlediği politikada kararlı olduğunu gösterdi. Kaos ve belirsizlik!" denildi. 

Fotoğraf: Eskişehir'in Sesi

Açıklamayı Eğitim-Sen Eskişehir Şubesi Başkanı Faik Alkan Okudu. Alkan, 

"Geçmiş yıllarda, bu okullarda görev yapan öğretmenleri sürgün edebilmek için türlü çabalara girişen, liyakati değil sadakati ilke edinerek bu okullara yönetici atayan Bakanlık, “Atamalar adayların tercihleri dikkate alınarak atama takviminde belirlenen tarihte Bakanlıkça yapılır.” diyerek tüm gücü kendi eline almıştır.
Dün okul idareleri yapılan öğretmen kıyımı bugün Bakanlık eliyle yapılacaktır. Bu nedenle Eskişehir' de yüzlerce öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı’nın keyfiliği yüzünden kaosa sürüklenmektedir. Sadece Atatürk Lisesinde 30 arkadaşımız moral bozukluğu ile tatile girmektedir. " dedi. Sözlerine devam eden Alkan, "Üç eğitim sendikası olarak, dün olduğu gibi bugün de proje okullarında atılan keyfi ve siyasi tüm adımları yakından takip edecek ve tüm gücümüzle haksız ve hukuksuz uygulamaları engellemek için mücadele edeceğiz. Öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi yalnız bırakmayacağız. Unutulmamalıdır ki “Ben yaptım oldu!” denilerek yapılan her eylem ve işlem anayasaya açıkça aykırıdır! Bu nedenle MEB, bu tavrından vazgeçmelidir. " 

Öğretmenler, "Yandaşa değil liyakate bak!" ve "Birleşe birleşe kazanacağız!" sloganlarıyla eylemi sonlandırdı.