ERDOĞAN' IN İZMİR MİTİNGİNE CEMAAT TOPLAMAYI REDDETTİ

Erdoğan' ın İzmir Gündoğdu Meydanında 29.042023 tarihinde gerçekleşecek mitingi için, cemaati toplaması adına telefon aldığını ve bunu reddedince baskı gördüğünü söyledi.

Yusuf kılıç: Lütfen bana dokunmayın! 

Erdoğan'ın İzmir mitingi için, AK Parti Buca İlçe başkanlığından cemaatini toplamasını isteyen bir telefon alan İmam Yusuf Kılıç şöyle aktardı:

“İki gün önce Buca AK Parti İlçe Başkanlığı’ndan arandım. Ve mitinglerinin olduğunu söylediler. Benim camide, cemaat toplamamı istediler. Ve araba tahsis etmemi istediler. Vicdanen düşündüm. Bunun uygun olmayacağını düşünerek, ‘Hayır’ dedim. ‘Hayır’ demekle birlikte tekrar telefon başındaki arkadaş, bana sert bir üslupla, ‘Kardeşim, tek bir şey senden istiyorum. Sen bize evet mi diyorsun, hayır mı diyorsun’ dedi. Ben de uygun olmayacağı kanaatine vararak, ‘Hayır’ dedim. Ve yüzüme telefon kapatıldı.

Tek bir ricam var. Bakın hiç kimseden, hiçbir şey istemiyorum. Evet biliyorum, belki de tehdit edildim. Çok ciddi bir şekilde, üzerimde sıkıntı var. Psikolojik olarak bu beni yıpratabilir. Camime dokunma, cemaatime dokunma. Mesleğimi ve camimi seviyorum. Lütfen bana dokunmayın. Lütfen benden uzak bir şekilde işinizi yapın. Bırakın ben de işimi yapayım.”