Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2005 yılından beri faaliyette olan Odunpazarı Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’nin kapatmak istedi. Bugüne kadar 22 bin adet sahipsiz sokak hayvanının rehabilite edildiği, 18 bin 600 hayvanın kısırlaştırılma işleminin gerçekleştirildiği Geçici Hayvan Bakımevi’nin kapatılmak istenmesi kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Odunpazarı Belediyesi olayı yargıya taşıyarak Eskişehir 2’inci İdare Mahkemesine dava açtı. Belediyeyi haklı bulan mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi.
Ne Olmuştu?
Eskişehir Hayvanları Koruma Kurulu ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, gönderdikleri yazıyla Odunpazarı Belediyesi’ne ait Yassıhöyük Mahallesi’nde bulunan Odunpazarı Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’nin kapasitesinin arttırılmasını istemişti. Odunpazarı Belediyesi talebi üzerine hayvan bakımevinin hemen yanındaki hazine arazisi tahsis edilmiş, Odunpazarı Belediyesi ekipleri de arazi üzerinde genişletme çalışmaları yapmıştı.
Ekipler genişletme çalışmaları yaparken Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gönderdiği yeni yazıyla Çevre ve
Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’nün olumsuz görüşü nedeniyle arazinin 3 ay içerisinde boşaltılarak eski
haline getirilmesini istemişti. Ayrıca 2005 yılından beri faaliyette olan mevcut bakımevinin de yasaya aykırı olduğu belirtilerek kapatma kararı alınmıştı. Odunpazarı Belediyesi de 2005 yılından bu yana ruhsatlı olarak faaliyet yürüten Geçici Hayvan Bakımevi’ne yönelik alınan kapatma kararının hayvanların mağduriyetine yol açacağını söyleyerek Eskişehir Valiliği ve Odunpazarı kaymakamlığı hakkında Eskişehir 2’inci İdare
Mahkemesi’ne dava açmıştı.